Reamenajarea bisericii din Villarobledo, Spania

Credincioșii ortodocși români din Parohia „Sfântul Prooroc Daniel” din Villarrobledo, Spania, au de curând un spațiu de rugăciune mai încăpător unde iau parte la sfintele slujbe, spațiu pe care l-au reamenajat, dându-i forma unei biserici românești, după cum ne informează episcopiaspanieiportugaliei.es. În urma discuțiilor avute cu proprietarii localului unde se săvârșeau sfintele slujbe, în primăvara acestui an s-a obținut extinderea spațiului cu 25 mp., astfel că după praznicul Învierii Domnului au fost demarate lucrările de reamenajare.

S-a amenajat un Sfânt Altar mai încăpător, despărțit de restul bisericii printr-o catapeteasmă, obținând astfel o imagine cât mai apropiată cu altarul oricărei biserici ortodoxe. La lucrările de reconstrucție a Sfântului Altar, conduse și supravegheate de către părintele paroh Dan Constantin Cucul, și-au adus contribuția și credincioșii parohiei, care au participat fie prin sprijin financiar, fie au luat parte activ la lucrări.

După reconstituirea Sfântului Altar, s-a trecut la reamenajarea întregii bisericii prin achiziționarea de icoane și obiecte de cult necesare pentru săvârșirea serviciilor religioase, efort susținut de mai mulți enoriași. Așadar, biserica s-a îmbogățit cu icoanele Sfintelor Praznice Împărătești și a celorlalte sărbători importante de peste an, icoane pentru catapeteasmă cu cei 12 Apostoli, o Cristelniță nouă pentru săvârșirea Sfintei Taine a Botezului, o Cruce din lemn sculptată pentru Sfântul Altar, trei prapuri brodați, patru stihare pentru copiii care stau alături de părintele paroh în Sfântul Altar, veșminte noi pentru întreaga biserică (Sfânta Masă, perdele și închinătoare) și veșminte pentru preotul paroh.

Comentarii Facebook


Știri recente