Realizări spirituale în Parohia Rasnic din Arhiepiscopia Craiovei

Foarte multe parohii din Arhiepiscopia Craiovei au făcut bilanțul de sfârșit de an pentru a cântări realizările și planurile rămase neîmplinite încă. Dintre ele face parte și Parohia doljeană Rasnic, care, potrivit spuselor părintelui paroh Marius Preda, a făcut față crizei financiare prin realizările administrative, catehetice și pastorale.

Finalul fiecărui an coincide cu un moment al bilanțului. Astfel, pentru Parohia Rasnic, anul 2010 a marcat împlinirea unor importante proiecte gospodărești și pastorale. Pe plan administrativ s-a reușit finalizarea celor două clopotnițe și a gardului ce împrejmuiește biserica.

‘Din punct de vedere administrativ, anul 2010 a însemnat finalizarea celor două clopotnițe din satele Cornița și Rasnic. Lucrările au fost sponsorizate de Organizația World Vision, pentru prima clopotniță, iar cea de-a doua a fost ridicată cu ajutorul Primăriei Coțofenii din Dos și a credincioșilor din Parohia Rasnic. De asemenea, am reușit să înlocuim vechiul gard al bisericii cu unul nou, prin sprijinul primăriei din comuna Cernătești. În toate aceste demersuri, credincioșii au fost prezenți și au lucrat cu bucurie, cu toate că au trecut prin momente grele din cauza crizei economice. Realizările parohiei sunt, fără îndoială, și realizările lor, de aceea ne bucurăm și-l rugăm pe Dumnezeu să le dea sănătate pentru a fi alături de Biserică și în noul an care tocmai a venit’, a mărturisit pentru „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia părintele paroh Marius Preda.

Bogății spirituale în vreme de criză

Prezența credincioșilor la sfintele slujbe a fost un alt aspect foarte important al bilanțului Parohiei Rasnic, pentru anul 2010. Un rol deosebit de important în acest sens l-au jucat continuarea și dezvoltarea proiectelor implementate la nivel național de Patriarhia Română, ‘Hristos împărtășit copiilor’ și ‘Alege școala!’, precum și noile activități și programe filantropice care au luat naștere în

cursul anului trecut: ‘Pe plan catehetic, acțiunile parohiei au fost duse la bun sfârșit în anul trecut, în ciuda lipsurilor materiale. Toate activitățile noastre s-au centrat în jurul proiectelor implementate de Patriarhia Română, ‘Hristos împărtășit copiilor’ și ‘Alege școala!’. În perioada Sfintelor Sărbători de Crăciun am organizat, atât la bisericile din parohie, cât și la școală, mai multe serbări de colinde în care au fost implicați copiii și tinerii din grupul parohial. De asemenea, am reușit să organizăm numeroase excursii pentru premianții de la ‘Hristos împărtășit copiilor’. Am mers împreună la Mănăstirea ‘Sfânta Ana’, precum și la alte mănăstiri și biserici din Mitropolia Olteniei. Tot anul acesta am reușit să punem la punct un program dedicat în exclusivitate persoanelor neajutorate din parohie. Astfel, fiecare, după ce participă la Sfânta Liturghie din duminici și sărbători, primește câte o pâine din partea bisericii. În acest tot demers am fost susținuți încă de la început de Organizația World Vision. În urma acestei scurte retrospective, făcută pentru anul ce a trecut, aș putea foarte ușor spune că efectele crizei economice au adus în Parohia Rasnic numeroase bogății spirituale’, încheie pr. Marius Preda.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…