Răsplată pentru copiii merituoși din parohia Poieni

Și în acest an, copiii din parohia Poieni – Schitu Duca s-au bucurat de o vacanță la mare, în urma efortului susținut al părintelui Cristinel Severin, parohul din localitate.

46 de copii de toate vârstele din mica localitate ieșeană au beneficiat în mod gratuit de o săptămână de vacanță la malul mării, experiență pe care, din cauza posibilităților materiale precare ale părinților, niciodată n-ar fi putut să o trăiască.

Tabăra s-a derulat în perioada 19-26 august, în stațiunea Eforie Sud, după cum ne informează Ziarul Lumina. Ca și anul trecut, și în acest an, banii necesari pentru acoperirea costurilor legate de deplasare și cazare au fost strânși cu mare caznă. ‘Am apelat la prieteni, am făcut un împrumut pe care în decembrie îl vom restitui din formularele de direcționare a 2% din impozitul pe venit și am strâns ceva bănuți din expoziția cu vânzare a icoanelor realizate de copiii din parohie la Cercul de pictură. Pentru deplasare, Primăria Schitu Duca ne-a asigurat combustibilul. E mare lucru că am putut să plecăm cu ei în tabără și în acest an, deși pentru noi a fost o responsabilitate imensă să te întorci acasă cu bine cu atâția copii’, a explicat parohul de la Poieni, pr. Cristinel Severin.

Anul acesta, tabăra la mare a constituit o recompensă oferită gratuit copiilor cu cea mai bună prezență la Cercul de pictură și la corul bisericii. În cadrul taberei, excursioniștii de la Poieni au vizitat orașul Constanța, portul vechi și au participat la un spectacol la Teatrul de Vară din Constanța. ‘Au fost multe obiective pe care nu am reușit să le vizităm din lipsa banilor. Anul viitor aș vrea să-i duc la munte; ar fi o bucurie imensă pentru ei’, spune pr. Severin.

Exemplul taberelor organizate de parohul de la Poieni a fost preluat de alți câțiva preoți din Arhiepiscopia Iașilor, care își doresc să pună pe picioare proiecte similare în parohiile lor.

În parohia Poieni – Schitu Duca, activitățile cu copiii reprezintă o prioritate. De patru ani aici funcționează un cerc de pictură destinat copiilor, precum și un cor bisericesc. De asemenea, în fiecare săptămână, copiii, însoțiți de părintele paroh Severin merg la teatru în Iași. Anul trecut, din veniturile modeste ale parohiei, cele mai multe fonduri au fost destinate acestor activități

Comentarii Facebook


Știri recente