Un articol-editorial din ultimul numar al revistei ‘Civilita Cattolica’ prezinta motivatiile pentru care Biserica se pronunta in mod public cu privire la teme ca divortul, familia sau procrearea artificiala. Editorialul revistei din ziua de 1 aprilie 2006 face o reflectie concreta asupra raportului dintre democratie si Biserica si respinge acuzele unui jurist italian care sustine ca Biserica vorbeste ‘de adevaruri abstracte’ si uita mesajul lui Iisus Hristos. In editorial se respinge ideea ca atunci cand Biserica vorbeste de ‘probleme de familie, avort si eutanasie’ sunt ‘doctrine reci si abstracte’. Dimpotriva, este vorba de situatii ‘dramatice si foarte concrete, care privesc viata si fericirea persoanelor’. In editorialul ‘Democratia si Biserica’, revista exprima opinia sa in fata ‘unui fapt atat de straniu: in timp se acuza Biserica ca vrea sa-si impuna adevarul ei, chiar si celor care il resping, cu ingerentele sale continue si puternice in viata politica, in realitate romano-catolicii sunt facuti sa accepte legi (avort si divort) care contrazic constiinta lor’. Conform revistei, cand Biserica se pronunta nu o face pentru a se amesteca, dar pentru ca este vorba de probleme ‘rationale’ si nu ‘religioase’, incat se creaaza tendinta de scoatere a lui Dumnezeu din sfera publica si izolarea sa in cea privata.
Patrimoniul bucureştean digitalizat: Va fi realizat un circuit al monumentelor cu ajutorul codurilor QR
Consilierii generali ai capitalei au adoptat vineri un proiect care vizează digitalizarea patrimoniului bucureştean, prin realizarea unui circuit al monumentelor cu ajutorul codurilor QR, anunţă Agerpres. Proiectul presupune instalarea unor însemne descriptive împreună cu un…
Un preot, cel mai mare fan al naţionalei de rugby | „Vine la meciuri, ne spovedeşte, ne împărtăşeşte”, spune preşedintele FRR
Părintele Gabriel Cazacu este unul dintre cei mai înflăcăraţi suporteri ai echipei naţionale de rugby. Nu ratează confrunătrile „Stejarilor” şi are locul lui în tribună la fiecare meci al naţionalei. Preotul slujeşte în Biserica Parc…
Smiley despre Schitul Prodromu: Locul acela îți oferă liniște
Smiley a vorbit în cadrul unui podcast realizat de producătorul Damian Drăghici despre cât de mult apreciază Schitul românesc Prodromu, despre muzică, credința în Dumnezeu și bucuriile vieții. „Te îndepărtezi de lumea asta gălăgioasă Artistul,…
73 de ani de la moartea Patriarhului Nicodim, un „slujitor al slovelor, iar nu numai al altarului”
În data 27 februarie 1948 trecea la cele veșnice al doilea patriarh al României, Nicodim Munteanu. În mod inspirat, scriitorul Cezar Petrescu l-a numit, pentru activitatea sa cărturărească, un „slujitor al slovelor, iar nu numai…
Unirea cu Basarabia nu se va face pe căi politice, ci prin înfrățire: Pastorația românilor din jurul granițelor
Protoieria Sector IV București a organizat vineri, la Parohia Sf. Nicolae – Vlădica, întrunirea „Pastorația românilor din jurul granițelor țării”. Au participat episcopii Ungariei și Basarabiei de Sud. Ei au vorbit despre o datorie spirituală…