Ramasitele pamantesti ale imparatesei Maria Fyodorvna vor fi aduse in Rusia.

In scopul aducerii ramasitelor pamantesti ale imparatesei Maria Fyodorvna in Rusia, Georgy Vilinbakhov s-a intalnit la Copenhaga cu oficiali danezi pentru a discuta detaliile ceremoniei.

Astfel evenimentul va incepe in Danemarca in seara zilei de 22 septembrie a.c. cu un serviciu religios ortodox oficiat in Catedrala Roskil.

In dimineata zilei de 23 septembrie a.c., un episcop danez va sustine un serviciu memorial in prezenta Familiei Imperiale Daneze, a membrilor Guvernului si Parlamentului si a unei delegatii din Rusia.

Sicriul care contine ramasitele pamantesti ale imparatesei Maria a Rusiei vor fi purtate mai apoi catre portul orasului de unde vor fi insotite de catre Printul Frederic si Printesa Maria pana la destinatia din Rusia, orasul Kronstadt.

Ramasttele sotiei Tarului rus Alexandru al III-lea vor fi transferate cu ocazia celei de-a 140-cea aniversari a sosirii ei in Rusia.

Imparateasa Maria Fyodorovna, nascuta Printesa daneza Dagmara, fiica Regelui danez Cristian al IX-lea si a Reginei Louisa, s-a nascut in anul 1847 la Copenhaga. S-a casatorit cu Imparatul rus Alexandru al III-lea si a dat nastere la 6 copii, dintre care viitorul Tar Nicolae al II-lea. Dupa Revolutia din 1917, ea a trebuit sa paraseasca Rusia si si-a petrecut astfel ultimele zile in Danemarca.

Reinhumarea Imparatesei Maria Fyodorovna a fost initiata in urma cu cativa ani de catre publicul rus.

Un memorandum din 10 octombrie 2005 semnat de Ministrul de externe al Rusiei si Ministrul de externe al Danemarcei, prevedea ca ambele parti sa asigure inviolabilitatea ramasitelor imparatesei, ceea ce inseamna ca sicriul nu va fi deschis.

Comentarii Facebook


Știri recente