Radio TRINITAS va realiza mai multe emisiuni de la Sibiu

Odată cu noua grilă de programe a postului de Radio TRINITAS, care va intra în curând, studioul local din Sibiu a postului Radio TRINITAS va realiza mai multe emisiuni, în cadrul cărora vor fi difuzate interviuri cu profesorii de la Facultatea de Teologie ‘Andrei Șaguna’, reportaje de la parohii și mănăstiri, convorbiri duhovnicești și informații din viața Bisericii din Ardeal, informează ‘Ziarul Lumina’, Ediția de Transilvania.

Studioul local din Sibiu al Radio TRINITAS va realiza noi emisiuni în fiecare zi. Acestea vor fi produse în studioul local din Sibiu și trimise apoi studioului central de la București, care le va transmite la nivel național. Ascultătorii din Sibiu și împrejurimi au posibilitatea să asculte aceste emisiuni pe frecvența locală 93,3 FM. ‘Noi am făcut o muncă de pionierat, cu foarte multă discreție. Am dorit să ajutăm într-un mod liniștit la propovăduirea cuvântului evanghelic prin Radio TRINITAS, însă de acum înainte încercăm să realizăm cât mai multe emisiuni în studioul nostru, prin care să contribuim și mai mult la această misiune. Vom avea până la 12 emisiuni săptămânale’, a spus redactorul-șef al studioului TRINITAS Sibiu și consilierul mass-media al Arhiepiscopiei Sibiului, părintele Cătălin Dumitrean.

Începând cu noua grilă de programe, în fiecare zi, de luni până duminică, de la Sibiu vom asculta emisiunea ‘Teologie și Viață’, în cadrul căreia pr. Cătălin Dumitrean va realiza interviuri cu profesorii de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Andrei Șaguna’ din Sibiu. În fiecare joi, va fi difuzată emisiunea ‘Faptele Credinței’, realizată de Marius Ivașcu. De asemenea, în fiecare sâmbătă de la 10:40 va fi transmisă emisiunea ‘Solidaritate și Speranță’, iar duminica, de la orele 21:00, va fi transmisă emisiunea ‘Jurnal de Pelerin’, ambele incluzând materiale realizate la Sibiu de Alex Forț.

Prima emisiune la Sibiu, în septembrie 2009

Studioul de la Sibiu a fost deschis la inițiativa IPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, după modelul celor existente deja la București, Craiova și Iași. ‘La îndemnul colegilor noștri de la București, în mai 2009 am demarat lucrările de amenajare a studioului, am achiziționat aparatura necesară, iar în prima săptămână din septembrie 2009 am realizat prima emisiune transmisă la Sibiu prin rețeaua națională. Am realizat emisiunile ‘Biserică și Societate’ în fiecare marți și ‘Teologie și Viață’ în fiecare joi, în total 60 de minute de emisie pe săptămână. La acestea s-au adăugat toate reportajele și emisiunile realizate la cererea colegilor de la București. Am avut intervenții zilnice la buletinele de știri, cu cel puțin o știre’, a explicat părintele Dumitrean.

Dotarea tehnică a studioului s-a realizat prin ajutorul protopopiatelor din Arhiepiscopia Sibiului. ‘Ne-au sprijinit financiar foarte mult, în special protopopul de Bran-Zărnești, părintele Gheorghe Colțea. Am avut și poticnirile noastre la început. Am venit cu experiența de 15 ani de muncă în radio, înainte de a fi la Radio TRINITAS. Nu am putut realiza mai multe emisiuni pentru că nu am avut nici foarte mulți oameni. Este nevoie de o echipă pentru a produce emisiuni, de una care să fie și pe teren. Noi am lucrat cu un singur redactor la un moment dat. Abia acum, la solicitarea studioului de la București pentru noua grilă, studioul va avea trei noi angajați numai pentru Radio TRINITAS’, a spus părintele Cătălin Dumitrean.

Raza de acoperire cu știri și informații a studioului de la Sibiu cuprinde întreaga Mitropolie a Ardealului. Pe viitor se va acoperi întreaga zonă a Ardealului, în acest sens dorindu-se și lărgirea ariei de emisie a Radio TRINITAS în Transilvania.

‘Am demarat inițiativele pentru mutarea stației de emisie din Dealul Gușteriței-Sibiu, la Păltiniș, care va putea să emită, până la sfârșitul anului, și în Maramureș. Până acum, pe frecvența 93,3 FM, Radio TRINITAS se poate asculta, de la Sibiu, până la Miercurea Sibiului, spre Făgăraș și Avrig. De la Făgăraș intră frecvența stației de pe Caraiman. Avantajul nostru este că emisiunile sunt preluate la nivel național și se pot asculta oriunde. Putem spune că noi, cei de la TRINITAS Sibiu, odată cu noua grilă vom trăi o nouă viață’, a explicat părintele Dumitrean.

Comentarii Facebook


Știri recente