Radio TRINITAS la Putna si Toplita – Comunicat de presa

Joi, 1 iulie 2004, incepand cu ora 15.00 Radio Trinitas poate fi ascultat si la Toplita pe frecventa de 90.10 FM. Tot pe 1 iulie incepand cu ora 23.20 a avut loc inaugurarea oficiala a statiei de emisie de la Putna a postului de Radio TRINITAS al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, care emite pe frecventa de 94,80 FM. Aceasta inaugurare s-a facut printr-o slujba de sfintire oficiata de IPS Daniel Mitropolitul Moldovei si Bucovinei in prezenta PF Teoctist Patriarhul Biserici Ortodoxe Romane,a PF Sava Mitropolitul Varsoviei si primatul Biserici Ortodoxe din Polonia,a IPS Ghenadios de Sasima reprezentantul Patriarhiei ecumenice de Constantinopol si a peste 20 de membri ai Sfantului Sinod al Biserici Ortodoxe Romane.

Statia de emisie a postului de Radio Trinitas de la Putna se afla langa crucea de 28 metri ridicata in ultimele trei saptamani de calugari manastiri pe dealul din partea de sud a Manastiri Putna de unde legenda spune ca Sfantul Stefan cel Mare a tras cu arcul pentru a alege locul pentru Biserica manastiri, in varful acestei cruci se afla antenele Radio Trinitas.

Postul de Radio TRINITAS al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, a inceput sa emita la Iasi pe frecventa 92,70 FM in data de 17 aprilie 1998, fiind primul post de radio crestin ortodox din Romania. Din data de 9 aprilie a.c. poate fi ascultat si: la Vaslui pe frecventa 106,7 FM; din 29 aprilie a.c. – la Moinesti pe frecventa 99,80 FM, precum si la Bacau pe frecventa 96,80 FM; din data de 24 iunie a.c. la Piatra Neamt pe frecventa de 102,30 FM; iar din data de 30 iunie 2004 poate fi receptionat si la Onesti pe frecventa 88,40 FM.

Comentarii Facebook


Știri recente