Radio TRINITAS intră în al doisprezecelea an de activitate

Radio TRINITAS și-a început activitatea acum 11 ani, cu transmisiunea în direct a Deniei Prohodului de la Catedrala mitropolitană din Iași (17 aprilie 1998, orele 19.00)

În Vinerea Mare, 17 aprilie 2009, se împlinesc 11 ani de la prima emisie a postului de radio TRINITAS al Patriarhiei Române. În urmă cu 11 ani, tot în Vinerea Mare (17 aprilie 1998), la inițiativa și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, a început sã emitã Radio TRINITAS, primul post de radio al Bisericii Ortodoxe Române. Acesta a devenit radioul Patriarhiei Române, odată cu sfințirea și inaugurarea studioului central din Palatul Patriarhiei, la sărbătoarea „Sf. Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor” (27 octombrie 2007).

În prezent, Radio TRINITAS, unul dintre cele mai importante mijloace misionare ale Bisericii Ortodoxe Române, face parte din Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei Române, împreună cu Televiziunea TRINITAS, publicațiile Lumina, Agenția de știri BASILICA și Biroul de presă.

Radioul TRINITAS deține 34 de frecvențe terestre și două via satelit, acoperă peste 80 % din teritoriul național, poate fi ascultat pe internet și prin intermediul satelitului AMOS, emite 24 de ore din 24. Radio TRINITAS este, din toamna anului 2001, membru al Conferinței Radiourilor Creștine din Europa, alături de alte prestigioase instituții mediatice.

Desi Radio TRINITAS este un post de radio al Bisericii, programele sale zilnice nu sunt strict religioase, ci oferă spații ample emisiunilor informative, dialogurilor culturale și sociale, muzicii clasice și populare, problemelor referitoare la viața social-culturală a comunității. În cei 11 ani de activitate neîntreruptă, Radio TRINITAS și-a definit o personalitate proprie în mass-media, prin sobrietate și optimism creștin, prin obiectivitate în oglindirea evenimentelor și prin preocuparea de a contribui permanent la cultivarea și formarea religioasă, morală și civică a ascultătorilor.

De asemenea, Radio TRINITAS promovează dialogul și cooperarea pe plan național și internațional, pentru apărarea demnității umane. Apreciind valoarea programelor din grila postului nostru de radio, Consiliul Național al Audiovizualului a acordat RadioTRINITAS premiul pentru cel mai bun post de radio local din România în anul 2003.

Dintre obiectivele permanente ale postului de Radio TRINITAS al Patriarhiei Române menționăm: promovarea credinței și spiritualității creștin-ortodoxe, a culturii și tradițiilor românești, susținerea educației moral-religioase a tinerei generații și protejarea sănătății umane și a mediului înconjurător.

Radio TRINITAS își propune să implementeze în spatiul mediatic românesc un concept de radio creștin ortodox, folositor Bisericii și misiunii ei în societatea de azi.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente