Radio Trinitas a transmis in direct astazi sesiunea solemna a Adunarii Nationale Bisericesti desfasurata in Aula Palatului Patriarhal din Bucuresti

Sub presedintia PF Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si in prezenta Sanctitatii Sale Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol in Aula Palatului Patriarhiei s-a desfasurat astazi sesiunea solemna a Adunarii Nationale Bisericesti dedicata aniversarii a 120 de ani de la recunoasterea Autocefaliei si a 80 de ani de la ridicarea la rangul de Patriarhie.

Cuvintul de deschidere a fost rostit de PF Parinte Patriarh Teoctist. A urmat apoi prezentarea de catre IPS Daniel Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a referatului cu titlul ‘Recunostinta si Innoire’, lucrare despre semnificatia celor 2 momente aniversare. La adunarea solemna au mai sustinut alocutiuni Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, presedintele Romaniei, Traian Basescu, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, IPS Arhiepiscop si Mitropolit de Bucuresti al Bisericii Romano-Catolice, Ioan Robu, episcopul Bisericii Lutherane din Romania, Chrisoph Klein, precum si presedintele Academiei Romane, Eugen Simion.

La finalul sedintei solemne a Adunarii Nationale Bisericesti, PS Ciprian Cimpineanul Episcop Vicar patriarhal a prezentat volumul aniversar, intitulat Biserica in misiune, Patriarhia Romana la ceas aniversar. Volumul a fost editat cu aprobarea Sfintului Sinod, cu prilejul implinirii a 120 de ani de autocefaliei si a 80 de ani de patriarhat. De asemena volumul este dedicat si implinirii a 90 de ani de viata si 55 de ani de arhierie de catre PF Parinte Pastriarh Teoctist.

O parte insemnata a acestui volum este dedicata PF Parinte Patriarh Teoctist, si cuprinde mesaje ginduri si marturii ale citorva dintre cei care l-au cunoscut pe Intistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane.

Odata cu lansarea volumului a fost prezentata si o placheta aniversara cu chipul PF Parintelui Patriarh Teoctist, pe o parte si imaginea Catedralei Patriarhale pe cealalta parte.

Comentarii Facebook


Știri recente

Concursul Toacă și ie moldovenească: În imagini

La schitul „Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare” din orașul Târgu Ocna, s-a desfășurat, marți, cea de-a șaptea ediție a Concursului „Toacă și ie moldovenească”. Evenimentul, organizat pe Protopopiatul Onești, a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii.…