Radio Logos al Mitropoliei Olteniei a fost inaugurat astazi, la Craiova

Festivitatea a debutat cu slujba de sfintire, urmata de o masa rotunda cu tema “Radioul crestin in mass-media actuala”, la care au participat reprezentanti ai radiourilor crestin-ortodoxe din tara si ai mass-media locale. Radio Logos va emite incepand din aceasta luna in zona orasului Bechet, pe frecventa 103,1 MHz, urmand ca in cursul anului viitor sa emita si in alte cinci locatii. Marius Rasceanu, directorul postului de Radio Logos, ne-a oferit detalii: ‘Incepem cu localitatea Bechet si imprejurimile orasului Bechet, pe 103,1 MHz, apoi cu Calafat 98,5 MHz, urmand ca intr-o etapa de dezvoltare, sa emitem la Craiova pe 100 FM, la Carbunesti si la Novaci, Tg. Jiu, anul viitor. Am pregatit o grila dimanica si ne dorim sa fim vocea autorizata a Bisericii, insa vrem sa le aratam oamenilor ca nu stam in afara, suntem si facem parte din societatea romaneasca cu valoarea, cu bogatia, cu traditia noastra crestin-ortodoxa’.

In incheierea manifestarii a fost lansata cartea lui Alexandru Firescu “Asezari si biserici doljene-file de istorie”, tiparita la Editura Mitropoliei Olteniei. Marius Rasceanu, directorul radio Logos, ne-a oferit din nou detalii: ‘Mitropolia Olteniei a fost astazi gazda unui eveniment foarte important, un moment de mare bucurie pentru ca astazi a fost inaugurarea oficiala a postului de radio Logos. A fost un eveniment cu o incarcatura emotionala deosebita pentru ca, iata, am ajuns si la acest moment de a atinge aceasta realitate numita ‘radio crestin-ortodox’. La ora 10.00, s-a savarsit slujba de sfintire, un Te-Deum, la care au participat oficialitati din partea autoritatilor locale. Am avut bucuria de a avea in mijlocul nostru pe domnul Serban Pretor, membru CNA, toata mass-media locala. La ora 10.45, a avut loc o masa rotunda cu tema ‘Radioul crestin in contextul mass-mediei actuale’, unde s-au prezentat doua referate din partea radioului, deja etalon al nostru, crestin-ortodox Trinitas, prin persoana parintelui director Ciprian Apetrei. Apoi, un alt referat prezentat de redacorul sef al postului de radio Oltenia, Craiova, ‘Vocea laicatului’, incercand sa punem fata in fata realitatea noastra bisericeasca cu realitatea laicatului. Apoi, in cea de-a doua parte a acestei mese rotunde a avut loc o dezbatere unde, fiecare reprezentat al radiourilor crestin-ortodoxe, a intrat intr-un dialog constructiv. Evenimentul s-a incheiat cu lansarea unei carti, editata la Mitropolia Olteniei, unde se prezinta asezarile bisericesti din judetul Dolj’.

La festivitatile de inaugurare a postului de Radio Logos, din Craiova, a fost prezent si IPS Teofan, Mitropolitul Olteniei. In cadrul discursului pe care l-a tinut, IPS Teofan a subliniat importanta pe care o au radiourile crestin-ortodoxe, deja existente in tara noastra, pentru noul post de radio infiintat la Craiova: ‘Aceasta initiativa nu s-ar fi putut implini fara ajutorul unei institutii, oameni implicati in media, mai ales in cadrul posturilor de radio, publice sau private, care ne-au ajutat cu experienta lor sa defrisam un drum nebatatorit pana acum de noi, si in Oltenia, avand in spate experienta posturilor de radio crestine, de la Iasi, de la Cluj, de la Alba Iulia, Brasov, Tomis sau Drobeta Turnu-Severin, si le multumim reprezentantilor sau conducerii acestor posturi de radio si, prin ei, ierarhilor care i-au delegat sa fie aici de fata, pentru ca in aceasta perioada de pregatire pentru inaugurarea de astazi, si ne-au sprijit cu sfaturi, cu indemnuri, cu cunostintele lor si le multumim, de asemenea, cu recunostinta’.

Radio Logos este al 7-lea post de radio ortodox din tara, alaturi de Radio Trinitas, Radio Renasterea, Radio Reintregirea, Radio Ortodoxia, Radio Lumina si Radio Dobrogea. Alaturi de aceste posturi de radio ortodoxe, in Romania emit in prezent si trei posturi de radio neo-protestante: Micul Samarinean, Vocea Evangheliei si Vocea Sperantei. In perioada urmatoare va incepe sa emita si postul de Radio Maria, al Bisericii Romano-Catolice.

Comentarii Facebook


Știri recente