Radio Iasi – fidelitate si innoire

Postul de Radio Iasi implineste 60 de ani de existenta. Cu acest prilej, Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a transmis urmatorul mesaj de felicitare:

Sase decenii de misiune spirituala prin emisiuni culturale! Un post de radio dintr-o capitala de provincie romaneasca, bogata in credinta, cultura, in frumuseti naturale si artistice.

Un post de radio regional cu orizont national, un post ascultat pana departe, catre nordul Europei si aproape de valurile Mediteranei.

Radio Iasi ramane fidel vocatiei orasului celor trei Uniri: el uneste simtirea romaneasca cu deschiderea spre universal, uneste frumosul cu utilul, informatia cu educatia, traditia cu noutatea, dar si cultura cu credinta.

In spiritul traditiei romanesti care spune: totdeauna lucrul tau sa-l incepi cu Dumnezeu, Radio Iasi isi incepe programul dimineata cu rugaciunea Tatal nostru, sarbatorile si evenimentele bisericesti sunt prezentate ca momente de cultura a inimii, de comuniune cu romanii din Patrie si de peste hotarele vecine.

Radio Iasi transmite in fiecare duminica Sfanta Liturghie de la catedrala mitropolitana din Iasi, astfel incat toata Moldova lui Stefan cel Mare devine, prin rugaciune si cantare, o catedrala in inimile ascultatorilor romani. Emisiunea Ganduri crestine, infiintata imediat dupa revolutia din 1989, aduce frumusete si speranta in suflet, invita libertatea sa devina comuniune, cheama credinta sa fie lumina a bunelor fapte.

La acest moment aniversar, felicitam pe toti ostenitorii, colaboratorii si ascultatorii postului de radio Iasi, binecuvantam activitatea lui de innobilare sufleteasca a ascultatorilor si de preamarire a lui Dumnezeu – Cuvantul, Care lucreaza prin cuvintele bune ale oamenilor!

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente