Racla cu un fragment din moaștele Sf. Paisie de la Neamț sfințită de Patriarhul României

Sfântul Cuvios Paisie de la Neamț este sărbătorit mâine, 15 noiembrie 2011, în Biserica Ortodoxă Română. El este și unul dintre ocrotitorii bisericii Șerban Vodă din Capitală.

Cu acest prilej, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a sfințit în această după-amiază în Paraclisul istoric al Reședinței Patriarhale o raclă care adăpostește un fragment din moaștele Sfântului Paisie de la Neamț.

În cuvântul de învățătură Preafericirea Sa a vorbit despre viața Sfântului Paisie de la Neamț.

„Sfântul Paisie era de origine din Ucraina, dar cea mai mare parte a vieții lui a trăit-o pe pământ românesc. La început în părțile Buzăului, în continuare la Muntele Athos câțiva ani și apoi tot restul vieții până în 1794 la mănăstirile Dragomirna, Secu și Neamț. A fost un mare iubitor al Sfinților Părinți, a tradus în limba slavonă Filocalia folosindu-se de ajutorul părinților români, buni cunoscători ai limbii grecești”.

De asemenea, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a menționat că racla cu sfintele moaște va fi așezată spre închinarea credincioșilor care vor participa la slujbele religioase prilejuite de sărbătorirea hramului începând cu Slujba Privegherii din această seară.

Biserica Șerban Vodă mai are hramurile Adormirea Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae.

Generalizarea cultului Sfântului Paisie de la Neamț în Biserica noastră a fost hotărâtă în ședința Sfântului Sinod din 20 iunie 1992.

Comentarii Facebook


Știri recente