Racla cu Moaștele Sf. M. Mc. Mina de la Biserica „Sf. Mina”-Vergu din Capitală a fost scoasă spre închinare

Sfântul Mare Mucenic Mina este sărbătorit mâine, 11 noiembrie, în Biserica Ortodoxă Română. Cu acest prilej, Biserica Sfântul „Mina”-Vergu din București își sărbătorește ocrotitorul. Sărbătoarea de hram a început de astăzi, 10 noiembrie, prin așezarea la orele 10:00 într-un baldachin special, în fața treptelor de la intrarea Bisericii, a raclei cu un fragment din moaștele Sfântului Mare Mucenic Mina, spre închinarea credincioșilor.

Programul liturgic va continua astăzi prin slujba Vecerniei ce se va săvârși începând cu orele 17:00 și apoi cu Acatistul Sfântului Mare Mucenic Mina, urmând ca mâine, de ziua Sfântului, să fie oficiată Sfânta Liturghie.

Sfântul Mare Mucenic Mina a trăit în timpul împăraților romani Diocletian și Maximian. A fost slujitor în armata romană, iar când a început persecuția creștinilor s-a retras în pustie. Cu ocazia unei mari sărbători păgâne din Frigia, Sfântul Mina a mers în mijlocul poporului și a propovăduit cuvântul lui Dumnezeu. A fost prins și torturat din ordinul împăratului, după care a fost decapitat. În anul 1874 un fragment din moaștele Sfântului a fost adusă la Biserica Sfântul Mina din centrul Capitalei.

Comentarii Facebook


Știri recente