Racla cenotaf a voievodului Mihai Viteazul a ajuns ieri la Iasi

* anul acesta, la 9 august, s-au implinit 400 de ani de la moartea voievodului

Racla cenotaf a lui Mihai Viteazul a plecat joi, 9 august, de la Manastirea Dealu (judetul Dambovita). Ea este transportata cu un autocamion fiind insotita de o garda militara, avand de parcurs 1.700 de km pe traseul Manastirea Dealu – Ploiesti – Calugareni – Bucuresti – Buzau – Focsani – Marasesti – Tecuci – Vaslui – Iasi – Bistrita Nasaud – Campia Turzii – Sibiu – Targu Jiu – Craiova – Podul Oltului – Slatina – Pitesti – Curtea de Arges – Targoviste.

Ieri cortegiul a ajuns la Iasi. In curtea Catedralei Mitropolitane a avut o slujba de pomenire a marelui voievod, oficiata de un sobor de preoti in frunte cu Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. La final, in racla a fost depus pamant din Orhei (Republica Moldova), Iasi si Bacau. Racla a fost transportata apoi in Mitropolie, unde a avut loc un priveghi. Astazi ea va fi scoasa din Catedrala, cortegiul urmandu-si traseul spre Bistrita-Nasaud.

Tot la Iasi, la sfarsitul saptamanii trecute s-au organizat mai multe simpozioane dedicate lui Mihai Viteazul.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente

Concursul Toacă și ie moldovenească: În imagini

La schitul „Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare” din orașul Târgu Ocna, s-a desfășurat, marți, cea de-a șaptea ediție a Concursului „Toacă și ie moldovenească”. Evenimentul, organizat pe Protopopiatul Onești, a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii.…