Punți între generații, în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

La sfârșitul săptămânii trecute, Asociația Socio-Culturală „Matei Basarab” a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a organizat, cu prilejul „Zilei Solidarității între Generații”, un concurs de proiecte de promovare a activității persoanelor vârstnice. Concursul de proiecte a fost realizat în cadrul proiectului „Punți între Generații”, desfășurat în perioada februarie-iulie 2009, având ca scop identificarea și promovarea de oportunități pentru implicarea persoanelor în vârstă în activități civice din cadrul comunităților din județul Călărași. Proiectul, care s-a derulat cu aprobarea vrednicului de pomenire Damaschin Episcopul, beneficiază de o cofinanțare din partea Fundației „Principesa Margareta a României” și a Fundației „Lord Michelham of Hellinghly”, prin proiectul „Fondul Special pentru Bătrâni”.

Proiectul „Punți între Generații” are ca obiective pregătirea a zece comitete parohiale din județul Călărași în dezvoltarea diverselor acțiuni de implicare a persoanelor vârstnice în activități comunitare. Se urmărește, de asemenea, prin acest proiect, îmbunătățirea abilităților organizatorice a 20 de persoane membre ale comitetelor parohiale, coordonatori sociali, coordonatori de tineret din parohiile din județul Călărași. Prin acest proiect se va realiza și acordarea de asistență tehnică pentru zece comitete parohiale, în vederea implementării de proiecte comunitare și finanțarea celor mai bune proiecte.

În lunile anterioare s-a realizat mediatizarea proiectului la nivelul parohiilor, înscrierea parohiilor pentru participare la proiect și pregătirea membrilor comitetelor parohiale pentru identificarea și dezvoltarea unei idei de proiect.

Săptămâna trecută s-a desfășurat, în același context, la sediul Protoieriei Lehliu, și un concurs în care au fost prezentate mai multe proiecte, fiind premiate următoarele: „Icoana din sufletul copilului”, proiect propus de parohia Dor Mărunt II, „Bătrânul frumos și copilul cuminte există”, proiect propus de parohia Plevna, „Bătrânii – întotdeauna un exemplu pentru tineri”, proiect propus de parohia Odaia, „Pe urmele lui Hristos” – proiect propus de parohia Dor Mărunt.

Această activitate se înscrie în strategia Asociației Socio-Culturale „Matei Basarab” de a susține intensificarea activității filantropice și de caritate a Bisericii la nivelul comunităților locale din Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…