Punerea pietrei de temelie pentru o nouă biserică în Oradea

În după-amiaza zilei de 8 noiembrie 2008, de sărbătoarea Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a oficiat slujba punerii pietrei de temelie pentru o nouă biserică cu hramul „Duminica Tuturor Sfinților”, în cadrul ansamblului social-educațional al parohiei cu același nume din Oradea.

Noul locaș va fi construit după proiectul conceput la scară mai mică a bisericii San Vitale din Ravenna (Italia), prin grija părintelui Vasile-Marin Dindelegan, care a fost distins, cu această ocazie, de Preasfințitul Părinte Sofronie, ca și imbold pentru începutul lucrărilor, cu distincția de iconom-stavrofor.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Sofronie a arătat că începutul construirii unei noi biserici este o minune, deoarece orice biserică este o minune, un loc în care cerul se unește cu pământul. De asemenea, a menționat faptul că noua biserică se află într-un loc binecuvântat, la marginea Oradiei, la intrarea dinspre Arad în municipiului Oradea, și reprezintă o poartă duhovnicească, un loc sfânt unde sufletele vin să primească alinare, un liman duhovnicesc în mijlocul vieții cotidiene atât de agitate. Apoi, a spus că ridicarea unei noi biserică în Oradea este un izvor de binecuvântare pentru toți locuitorii orașului, acest lucru fiind cea mai mare mulțumire pe care oamenii o pot aduce Bunului Dumnezeu.

Noua biserică se va înălța dimpreună și în cadrul unui ansamblu social-educațional ce va avea ca patron spiritual pe Sf. Cuvioasă Parascheva, astfel încât, în parohia „Duminica Tuturor Sfinților”, Biserica își va împlini și importantul rol pe care îl are în viața socială a comunității.

La final, a felicitat pe părintele paroh, pe ctitori, pe ostenitori și pe credincioșii prezenți și i-a îndemnat ca și pe mai departe să continue cu aceeași râvnă lucrarea începută, spre a fi terminată cât mai curând.

Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente