Punerea pietrei de temelie pentru o nouă biserică din municipiul Bacău

Ziua Floriilor va fi pentru băcăuani o zi însemnată din mai multe puncte de vedere. Mai întâi este praznicul Floriilor, prima zi a săptămânii Patimilor, în care credincioșii sunt invitați să-l însoțească pe Hristos în cetatea Ierusalimului pentru patima, răstignirea, judecata, moartea și îngroparea Sa. De asemenea, va fi momentul când se va pune piatra de temelie a bisericii situată lângă Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bacău, în cadrul unei slujbe religioase ce va fi oficiată de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, după cum ne informează părintele Constantin Gherasim, inspector în probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

„Era singurul cartier băcăuan fără nici o biserică. Iar în această zi de sărbătoare se va pune piatra din capul unghiului unui lăcaș de cult care întregește șiragul de hramuri băcăuane. Nu întâmplător existența acestuia va începe în ziua serbării Intrării Domnului în Ierusalim. Mai întâi este patronul care ocrotește ISU Bacău, iar pentru noi, ca ierarh al locului, este o sărbătoare ce vine să întregească ‘hora’ praznicelor împărătești din Bacău, întru cât aici există câte o biserică pentru fiecare mare hram al Bisericii’, a declarat Preasfințitul Ioachim Băcăuanul. Lăcașul de cult de lângă Pompieri, cum spun băcăuani, va deservi și nevoile spirituale ale celor care își desfășoară activitatea în această unitate militară. De asemenea, ierarhul locului și-a exprimat speranța că băcăuanii vor fi prezenți la acest eveniment, pentru ‘a participa și a adăuga prima cărămidă la edificiul religios, care va crește și se va înălța și în inima fiecărui băcăuan’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…