Punerea pietrei de temelie pentru o biserică în Parcul Teiuș din Caransebeș

Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, va pune piatra de temelie pentru biserica de lemn ce se va construi în Parcul Teiuș, vineri, 22 octombrie, în prezența autorităților locale și a numeroși credincioși. Inițiativa construirii bisericii a aparținut Primăriei Caransebeș care, cu binecuvântarea Preasfințitului Lucian, în ședința extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Caransebeș din 23 septembrie, a aprobat ridicarea unei bisericuțe din lemn în Parcul Teiuș, cel mai mare parc al municipiului Caransebeș.

Bisericuța va fi construită din lemn, în stil maramureșean, și va avea o suprafață de 33 mp. Valoarea investiției este de aproximativ 60.000 de lei și va fi suportată din fondurile bugetului local. Lăcașul de cult va fi amplasat la intersecția arterelor principale cu cea care însoțește malul Timișului, alături de expoziția de sculpturi din Parcul Teiuș, față în față cu sculptura intitulată ‘Mâna care binecuvântează’, unde acum este ridicată o troiță. Consilierii locali au aprobat acest proiect, considerând importantă prezența unei biserici într-un loc de liniște și reculegere, dar și datorită faptului că bisericuța va completa armonios ansamblul de sculpturi monumentale din lemn amplasate în imediata ei apropiere. Programul de rugăciune va fi oficiat zilnic de un părinte slujitor de la Mănăstirea ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Teiuș – Caransebeș, aflată în vecinătate.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…