Punerea pietrei de temelie pentru noua Biserică a Mănăstirii Brazi din județul Vrancea

La Mânăstirea Brazi din județul Vrancea a avut loc astăzi, 21 septembrie, punerea pietrei de temelie pentru noua Biserică a așezământului monahal, informează Radio TRINITAS. Evenimentul este prilejuit de sărbătorirea ocrotitorului spiritual al Mănăstirii, Sfântul Ierarh Teodosie, prăznuit mâine, 22 septembrie, de Biserica Ortodoxă Română.

Sărbătoarea continuă, în această seară, cu slujba de Priveghere, la care sunt prezenți Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcei.

„Biserica era absolut necesară, deoarece Paraclisul ‘Nașterii Maicii Domnului’ în care se slujește în prezent este neîncăpător. Și această Biserică va avea hramurile ‘Pogorârea Duhului Sfânt’ și Sfântul Ierarh Teodosie. Se cuvine ca acest sfânt să fie cinstit după minunile pe care el le săvârșește cu noi în fiecare zi și să ridicăm o Biserică mai mare în cinstea lui”, a declarat maica stareță Eusebia Tașcă.

Sfântul Teodosie s-a născut în ținutul Vrancei, în prima jumătate a secolului al XVII-lea și a păstorit, în calitate de ierarh, întreaga Moldovă.

Comentarii Facebook


Știri recente