Punerea pietrei de temelie pentru biserica din incinta Spitalului Județean de Urgență Alba

Marți, 7 august 2012, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a oficiat slujba de punere a pietrei de temelie pentru ridicarea unei biserici în incinta Spitalului Județean de Urgență Alba, după cum ne-a precizat Pr. Florin Croitoru.

În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a spus: „Locașul de închinare este „casa lui Dumnezeu” (Mt. 12, 4), locul nașterii noastre duhovnicești prin Taina Botezului, al iluminării și pregătirii noastre pentru viața veșnică. În biserică, noi găsim balsam pentru durerile noastre trupești și sufletești; în ea ne simțim ca într-o corabie care ne duce spre limanul mântuirii”.

Inițiativa construirii acestei biserici aparține Consiliului Director al Spitalului și preoților Sicoe Mircea și Vâlcea Liviu, preoți cu slujire misionar caritativă la spital.

Misiunea Bisericii în spitale este una foarte importantă, având ca scop mijlocirea pentru mântuirea oamenilor, alinarea suferinței bolnavilor și a familiilor lor, încurajarea oamenilor în vederea unei sincere analize a conștiinței, dar și pastorația medicilor, a cadrelor medicale și a personalului administrativ și auxiliar al spitalului. Ea culminează propriu-zis în împreună lucrarea medicului, în calitate de doctor pentru trup, cu cea a preotului, în calitate de medic pentru suflet.

Biserica a primit hramul „Toți sfinții” și va fi amplasată în parcul Spitalului. În ea se vor înălța zilnic rugăciuni pentru toți oamenii bolnavi, necăjiți și întristați din spitalul albaiulian și de pretutindeni. Lucrările, a căror valoare va fi susținută integral de sponsori, se vor finaliza în toamna acestui an.

La eveniment au participat autorități județene și locale, conducerea spitalului, cadre medicale, precum și credincioși internați.

Comentarii Facebook


Știri recente