Punerea pietrei de temelie pentru biserica din Drăguțești, județul Gorj

Credincioșii din comuna gorjeană Drăguțești s-au adunat sâmbătă, 25 septembrie, pentru a participa la slujba punerii pietrei de temelie la biserica parohială. Ierurgia a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, informează „Ziarul Lumina”.

După ce a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica din Parohia Hirisești, Protopopiatul Târgu Cărbunești, județul Gorj, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu s-a deplasat în localitatea Drăguțești pentru a pune piatra de temelie la noua biserică parohială, care va avea ca hram praznicul „Nașterii Maicii Domnului”.

„Biserica ne crește de la naștere”

La săvârșirea ceremonialului liturgic au asistat câteva zeci de credincioși din Parohia Drăguțești și din localitățile învecinate. La final, Mitropolitul Olteniei le-a vorbit celor prezenți despre importanța existenței bisericii, ca lăcaș de închinare, în viața credincioșilor: ‘Biserica este locul central în viața noastră. Nimic nu poate să completeze și să substituie Biserica. Nici porțile iadului nu o pot dărâma, așa cum ne spune Sfânta Scriptură, pentru că ea este zidită pe învățătura Mântuitorului Iisus Hristos. Biserica ne crește de la naștere, de atunci suntem copiii Bisericii, adunați în jurul ei, păstrați și protejați ca într-o corabie de valurile vieții. Aici este locul cel mai sigur și numai în Biserică avem certitudinea că nu vom fi atacați de vrăjmașul diavol. Aici nu ne poate face rău pentru că suntem cu toții uniți în numele Mântuitorului Iisus Hristos, de aceea ne spune Sfânta Evanghelie: ‘Unde sunt doi sau trei sau mai mulți adunați în numele Meu – adică în Biserică, acolo sunt și Eu’. Prezența Mântuitorului în mijlocul nostru este, în primul rând, legată de viață, pentru că ‘El este Calea, Adevărul și Viața’, iar viața o simțim în sufletul nostru. Viața este lucrarea lui Dumnezeu în noi, în tot ceea ce ne înconjoară și evident în Sfânta Biserică, de aceea ne spune Sfânta Scriptură: ‘Viață au cerut de la Tine și le-ai dat lor lungime de zile’. Deci noi cerem în Sfânta Biserică să ne dea Dumnezeu viață îndelungată, spor în toate și răspuns bun la înfricoșătoarea judecată. Viața noastră se prelungește în Împărăția lui Dumnezeu, la viața veșnică. Numai aceia care își păstrează sufletele neîntinate își păstrează viața și o continuă în Împărăția lui Dumnezeu. În felul acesta putem spune că viața se continuă de aici, așa cum iadul și raiul încep de aici’. În continuare, Arhiepiscopul Craiovei a ținut să sublinieze cât de important este efortul depus pentru ridicarea unei biserici: ‘Din jertfa dumneavoastră, Dumnezeu va face să sporească lucrarea aceasta și să ajungă la sfârșit. Ea va putea să dăinuiască peste veacuri, ca să amintească urmașilor de exemplul vostru. Dumnezeu nu va uita niciodată truda celor care muncesc la ridicarea unei biserici. El este Cel care binecuvântează pe cei care iubesc podoaba casei Lui, de aceea preotul îi pomenește la fiecare Sfântă Liturghie pe toți ctitorii, binefăcătorii și ostenitorii la ridicarea sfintelor așezăminte. Așadar, nu întârziați să vă arătați ctitori și binefăcători ai bisericii dumneavoastră spre slava și cinstea lui Dumnezeu’, a încheiat Înalt Preasfințitul Irineu.

Noua biserică se va înscrie în circumscripția Protoieriei Târgu Jiu Sud.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…