Punerea pietrei de temelie la noul sediu al Facultății de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca

După cum se precizează într-un comunicat emis de Biroul de Presă al Mitropoliei Clujului, luni, 23 mai 2011, ora 12:00, pe strada Coastei din Municipiul Cluj-Napoca va avea loc ceremonia punerii pietrei de temelie la noua Facultate de Teologie Ortodoxă. Cu acest prilej Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei va sfinți piatra de temelie care va marca locul altarului viitorului paraclis al Facultății de Teologie, inaugurând lucrările la cel mai nou proiect al Arhiepiscopiei Clujului.

La acest eveniment vor participa primarul municipiului Clujului, Sorin Apostu, prefectul Județului Cluj, Președintele Consiliului Județean, reprezentanți ai autorităților locale, civile și militare, personalități din lumea academică clujeană, profesori de teologie, preoți și studenți.

Părintele Mitropolit Andrei arăta că „pentru viitorul spiritual al neamului o școală teologică are o mare importanță. Iar pentru eficiența procesului educațional este nevoie de un spațiu adecvat”.

„În acest sens, după ce prin bunăvoința Domnului Primar Sorin Apostu și a Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca am primit în folosință gratuită 5000 m2 de teren pe strada Coastei, Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului v-a demara în zilele următoare lucrările de edificare a unui complex școlar și social. Complexul va cuprinde o clădire pentru Facultatea de Teologie, capelă, cămine studențești, bibliotecă și alte servicii necesare”, a precizat Înaltpreasfinția Sa.

Complexul de clădiri va fi ridicat pe un teren cu o suprafață de 5.000 mp. situat pe strada Coastei din Cluj-Napoca, teren concesionat de Primărie și Consiliul Local, în ședința din 10 mai 2011.

Comentarii Facebook


Știri recente