Punerea pietrei de temelie la Biserica Sf. Maria Magdalena din cartierul clujean Oser

Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, a sfințit vineri, 24 iunie, piatra de temelie la biserica „Sf. Mironosiță, întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena”, de pe strada Rodnei, din cartierul Oser, din Cluj-Napoca, informează radiorenasterea.ro. La slujba care a fost oficiată de la ora 18.00, chiar pe locul altarului viitorului locaș de cult, au participat mai mulți preoți, din care a făcut parte și pr. Ștefan Iloaie, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului.

În cuvântul adresat cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a arătat importanța ridicării acestei biserici pentru credincioșii din zonă: „E important momentul în care se o pune piatră de temelie pentru o nouă biserică. Pentru oamenii bolnavi și bătrâni e de folos ca să fie în apropierea lor o biserică unde să se poată ruga. La urma urmei, pe cât se înmulțesc bisericile, se înmulțește și harul și ajutorul lui Dumnezeu. S-ar putea reproșa că exagerăm cu bisericile, dar cred că deocamdată nu exagerăm, pentru că apropiindu-se oamenii de Dumnezeu, devin mai buni. Se caută soluții la toate problemele, se trece prin această criză economică, care pe atât de mulți semeni de-ai noștri i-a dus într-o stare aproape de disperare. Ei, criza economică își are la capătul ei o criză spirituală și, dacă vrem să îndreptăm lucrurile, de-acolo trebuie să pornim, adică să îndreptăm lucrurile din punct de vedere spiritual, și cu oameni buni și credincioși și corecți și cinstiți, se poate crea o altă lume! Și Biserica lucrul acesta și-l propune să-l facă”.

Viitoarea biserică din cartierul clujean Oser se va ridica pe un teren de 800 de metri pătrați, dat în folosință gratuită Arhiepiscopiei Clujului de Primăria Cluj-Napoca. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Andrei, de lucrările de construcție se va ocupa pr. Ioan Roman, parohul bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din cartierul Someșeni : „În cartierul nostru, de curând, în anul 2005 s-a sfințit biserica cea mare, care era absolut necesară pentru credincioșii de aici, întrucât cea veche, ridicată în anul 1750 era neîncăpătoare. Dar între timp s-a construit un nou cartier în fostul oser, un mini-cartier, care are peste 300 de familii și s-a simțit nevoia ca aici să se construiască o nouă biserică, întrucât acești credincioși sunt destul de departe de biserica mare, aproximativ un kilometru. Ne bucurăm că Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a reușit să sfințească locul pentru construirea noii biserici, care cu siguranță se va construi cu multă jertfă și cu multă trudă. Sperăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, a credincioșilor noștri de aici, cu ajutorul autorităților locale, să putem să ridicăm biserica absolut necesară în această parte a cartierului nostru.”

Până la finalizarea noii construcții, în zonă va fi adusă biserica de lemn a mănăstirii Băișoara.

Comentarii Facebook


Știri recente