Punctul de vedere al Patriarhiei Romane in legatura cu parada minoritatilor sexuale

Patriarhia Romana a luat act cu ingrijorare de organizarea la Bucuresti a paradei minoritatilor sexuale, care reprezinta un atentat la moralitatea vietii publice, la institutia sacra a familiei si un pericol pentru formarea generatiilor tinere, prin expunerea lor la corupere morala; in consecinta, Biserica Ortodoxa Romana dezaproba categoric o astfel de manifestare, informeaza Biroul de Presa si Comunicatii al Patriarhiei Romane.

Poporul roman a mostenit si a transmis de la o generatie la alta, respectul fata de familie si valorile ei, avand convingerea ca este instituita si binecuvantata de Dumnezeu. Romanii au stiut intotdeauna sa deosebeasca pacatul de virtute, firescul de nefiresc si cu discernamant au lucrat pentru inlaturarea raului si promovarea binelui. Aceasta ne incredinteaza ca si de acum inainte vor proceda cu aceeasi intelepciune, ramanand atasati de Biserica si de valorile crestine.

Respectul fata de familie s-a concretizat in grija pentru o viata curata si echilibrata in orice imprejurari, ajutorarea reciproca a sotilor si nasterea de prunci. Familia este bunul cel mai de pret al comunitatii, veriga prin care generatiile isi comunica valorile, experientele, intelepciunea si sperantele. Toate aceste valori au ramas peste veacuri trasatura fundamentala a societatii romanesti.

Fundamentate pe Evanghelia Mantuitorului Iisus Hristos, Bisericile crestine au condamat dintotdeuna pacatul, care distruge viata omului, fara insa sa-l dispretuiasca pe cel cazut in pacat, caci ‘Dumnezeu nu voieste moartea pacatosului, ci sa se intoarca si sa fie viu’ (Iezechiel 18, 32). De aceea, Biserica manifesta fata de acesta compasiune, rabdare si grija duhovniceasca, oferindu-i sprijin pentru restaurarea demnitatii sale, desigur, daca acesta isi exprima dorinta de indreptare. Prin condamnarea a ceea ce este impotriva firii, Biserica apara persoana umana in demnitatea ei si se roaga neincetat pentru indreptarea celor care au nevoie de ajutor.

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane considera ca apararea demnitatii omului, stabilitatea si unitatea familiei, precum si renasterea spirituala a societatii reprezinta o responsabilitate pentru fiecare dintre noi, nu numai pentru acest moment, ci si pentru generatiile viitoare.

Comentarii Facebook


Știri recente