PS Vincentiu Ploiesteanu inconjurat de un sobor de preoti si diaconi a oficiat astazi slujba Sfintei Liturghii la Manastirea Antim

PS Vincentiu Ploiesteanu, episcop vicar patriarhal, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi a oficiat astazi slujba Sfintei Liturghii la Manastirea Antim din Bucuresti, care astazi isi sarbatoreste hramul. In cuvintul de invatatura, PS Sa a subliniat semnificatiile duminicii de astazi, cind in Biserica Ortodoxa sint praznuiti toti Sfintii: ‘Cit de mare este numarul sfintilor cunoscuti si necunoscuti, pe care astazi ii praznuim si ii laudam si prin ei il laudam pe Dumnezeu pentru minunile pe care le-a lucrat prin ei. Numarul lor numai Dumnezeu il stie. Noi putem vedea numai faclia luminoasa, care este viata oricarui om inchinat si daruit de Dumnezeu. Noi nu putem vedea decit numai faptele lui cele bune izvorite din credinta, izvorite din nadejde, din dragoste de Dumnezeu si din oameni. Putem vedea rodul rugaciunii lor si ne bucuram de rugaciunea lor, fiindca ei sint mijlocitori pentru noi in fata lui Dumnezeu. Si alaturi de Maica Domnului, sfintii sint un cor de rugatori pentru noi si pentru mintuirea noastra.

De asemenea, PS Vincentiu Ploiesteanu i-a indemnat pe toti credeinciosii sa urmeze exemplul sfintilor, care s-au apropiat de Dumnezeu si au marturisit credinta in Mintuitorul Iisus Hristos, prin rugaciune si fapte bune.

La sfirsitul Sfintei Liturghii oficiate astazi la Manstirea Antim, peste 2000 de familii nevoiase au primit pachete cu alimente si imbracaminte, colectate in special de la credinsiosi.

Comentarii Facebook


Știri recente