PS Vicentiu Ploiesteanul, Episcop vicar patriarhal, a oficiat astazi Sf. Liturghie la Biserica ‘Sfantul Nicolae-Dintr-o Zi’, din Capitala

In cuvantul de invatatura, PS Vicentiu Ploiesteanul a subliniat semnificatiile sarbatorii de astazi, cand Biserica noastra il sarbatoreste pe Sfantul Ierarh Nicolae: ‘Praznuim astazi pe arhiereul Mira Lichiei, Sf. Ierarh Nicolae, cel care a urmat exemplul Mantuitorului Iisus Hristos care este Chipul bunatatii lui Dumnezeu si, iata, sfantul ierarh a urmat intru totul cuvantul Evangheliei vietii, devenind el insusi un chip al blandetilor, un chip al bunatatii, un chip al dragostei. Sf. Nicoale este laudat de Dumnezeu si noi, in rugaciunile noastre, il chemam, fiind pentru noi toti un chip al blandetilor, un chip al bunatatii marturisita in generozitatea pe care el a aratat-o in tot cursul vietii sale. Nascut la sfarsitul secolului al III-lea, Dumnezeu l-a binecuvantat cu lungime de zile, a cunoscut prigoana paganilor. Sf. Nicolae era in mijlocul poporului sau, luminandu-l, mangaindu-l si slobozindu-l de toate incercarile si nevoile sufletesti’.

PS Vicentiu Ploiesteanul a amintit in cuvantul sau si cateva semnificatii ale acestei perioadei de post, cand crestinii se pregatesc pentru Sarbatoarea Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos: ‘Perioada aceasta de pregatire prin post si rugaciune este o perioada care cauta sa ne atraga atentia ca noi trebuie sa schimbam felul nostru de viata, ca noi trebuie sa ne reintoarcem la Parintele nostru ceresc, dupa cum pastorii pe alt drum s-au intors la casele lor, pe alt drum decat drumul spre pacat, care-i ceruse Irod sa-l urmeze. Iata de ce avem in fata noastra sase saptamani inaintea noastra sa-l primim pe Mantuitorul Iisus Hristos, cand trebuie sa schimbam felul nostru de viata, laudandu-l in felul acesta pe Dumnezeu. Fiti, dar, generosi, fiti buni cu cei care sunt mai putin buni si stiu mai putin despre intelesul si importanta acestei perioade de post, acestei perioade spirituale si prin faptele noastre, cuvintele noastre sa fim buni, sa fim generosi si vom afla multa pace si multa liniste sufletelor si trupurilor noastre’.

Comentarii Facebook


Știri recente