PS Varsanufie Prahoveanul a oficiat Denia Acatistului Nascatoarei de Dumnezeu

Preasfintitul Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, a oficiat in aceasta dupa-amiaza, la Manastirea Radu Voda din Capitala, Denia Acatistului Nascatoarei de Dumnezeu. Cantarile Deniei alcatuiesc un imn de lauda inchinat Sfintei Fecioare Maria, cunoscute si sub denumirea de ‘Imnul Acatist’. In cuvantul de invatatura, PS Sa a mentionat faptul ca ‘acatistul Bunei Vestiri este un imn de lauda inchinat Preasfintei Nascatoarei de Dumnezeu care da expresie, sub forma poetica, invataturii Bisericii despre Maica Domnului. Acest imn a fost alcatuit in prima jumatate a secolului al VII-lea de catre patriarhul Serghie al Constantinopolului. Imnul a fost randuit de dumnezeiestii Parinti in amintirea unui eveniment petrecut in anul 626, in cetatea Constantinopolului, atunci cand imparatul Heraclie fusese plecat in Orient pentru apararea cetatii, dar si a dreptei credinte, iar cetatea Constantinopolului a fost atacata de persi si de avari, insa a fost aparata de Maica Domnului’.

De asemenea, Preasfintitul Varsanufie Prahoveanul a mentionat, in cuvantul de invatatura, si ce este pocainta: ‘Pocainta este un nepretuit dar care s-a dat omenirii. Pocainta este minunea lui Dumnezeu care ne creaza din nou dupa cadere, este inspiratia divina asupra noastra, cu puterea careia noi ne inaltam la Dumnezeu, pentru a trai impreuna cu El viata vesnica in Lumina iubirii Sale. Cel care se caieste de fiecare data cand greseste, la un moment dat se opreste de a mai savarsi pacate’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…