PS Varsanufie Prahoveanul a hirotonit ieri pe cel dintai preot al credinciosilor ortodocsi cu deficiente de auz din Capitala.

Prea Sfintitul Varsanufie Prahoveanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucurestiului, a hirotonit ieri, la Manastirea Radu Voda, la praznicul Sfintei Treimi, cel dintai preot al credinciosilor ortodocsi cu deficiente de auz din Capitala, care va sluji in limbajul mimico-gestual.

In varsta de 24 de ani, Preotul Victor Preoteasa a terminat in anul 2003 Facultatea de Teologie Ortodoxa si inca de cand si-a finalizat studiile a tradus pentru persoanele cu deficiente de auz in limbajul mimico-gestual slujbele oficiate la Manastirea Radu Voda.

Prin grija Patriarhiei Romane s-a dobandit un teren unde se va construi o biserica speciala pentru surzi, prevazuta cu o catapeteasma mai mica pentru a putea fi lesne vizualizata. Pana atunci, proaspat hirotonitul preot isi va desfasura activitatea intr-un paraclis special amenajat la Manastirea Radu Voda.

Comunitatea surzilor din Bucuresti numara peste 3.000 de persoane de toate varstele si categoriile sociale, iar limbajul semnelor este singura lor modalitate de a comunica eficient, ceea ce a condus la necesitatea ca slujbele religioase sa fie oficiate in acest mod.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…