PS Nicodim va sluji duminică la Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc

PS Nicodim va participa duminică, 23 august 2009, la Miercurea Ciuc, județul Harghita, la slujba Sfintei Liturghii săvârșită cu ocazia împlinirii a 15 ani de la înființarea Episcopiei Covasnei și Harghitei.

Cu acest prilej, Preasfințitul Ioan Selejan, episcopul Covasnei și Harghitei, va fi ridicat în rangul de Arhiepiscop onorific.

Slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată de un sobor de ierarhi, în frunte cu PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, la Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a acordat, în ședința din 18-19 iunie 2009, Preasfințitului Ioan Selejan, Episcopul Covasnei și Harghitei, rangul de Arhiepiscop onorific pentru activitate ierarhică pilduitoare și slujire chiriarhală deosebită a Bisericii.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…