PS Ioan Selejan a participat la cea de-a XV-a editie a Zilelor localitatii Bilbor

Cu acest prilej, PS Sa a oficiat, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, Sf. Liturghie la Biserica ‘Sf. Ap. Petru si Pavel’ din Bilbor. De asemenea, s-au aniversat astazi si 130 de ani de la nasterea lui Octavian Codru Taslauanu, om politic scriitor si publicist originar din Bilbor. Mai multe detalii despre manifestarile de ieri de la Bilbor ne-a oferit Ioan Lacatusu, directorul Arhivelor Nationale, filiala Sf. Gheorghe: ‘Biserica satului are hramul Sf. Ap. Petru si Pavel, iar de 15 ani se organizeaza zilele localitatii Bilbor care incep cu ziua dinaintea sarbatorii, cu o manifestare cultural-stiintifica. Anul acesta s-au marcat 130 de ani de la nasterea lui Octavian Codru Taslauanu printr-un simpozion, cu participarea unor distinsi carturari si a unor intelectuali locali. S-a scos in evidenta si de aceasta data contributia lui Octavian Codru Taslauanu la ceea ce a insemnat cultura nationala, momentele deosebite care au premers Marea Unire. Aseara tarziu, la biserica de lemn monument istoric a fost oficiata slujba de pomenire a parintilor lui Octavian Codru Taslauanu, precum si o slujba pentru cei care s-au nascut si au plecat de pe aceste locuri mioritice spre alte localitati din tara si din lume’.

Ioan Lacatusu, directorul Arhivelor Nationale, filiala Sf. Gheorghe, ne-a vorbit si despre slujba oficiata astazi de catre PS Ioan, episcopul Covasnei si Harghitei: ‘Astazi dimineata, de hramul bisericii, tinerii l-au intampinat pe PS Ioan Selejan care, impreuna cu un sobor de preoti, a oficiat Sf. Liturghie prilejuita de hramul bisericii. A fost o bucurie, a fost o sarbatoare, iar PS Sa ne-a inaltat sufletele cu un bogat cuvant de invatatura. S-au facut referiri la semnificatiile teologice a pericopei evanghelice si s-a vorbit despre ceea ce inseamna sansa de a cinsti inaintasii, de a ne pastra credinta, de a revitaliza traditiile, obiceiurile, de a fi in pas cu ceea ce inseamna vremurile pe care le traim’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…