Evenimentul, organizat de Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi din Romania, filiala Bucuresti, se va desfasura in aula Facultatii de Drept din Capitala, incepand cu ora 18.00. Vorbind, pe scurt, despre mesajul pe care vrea sa il transmita prin aceasta conferinta, PS Ioan a subliniat importanta deosebita pe care o au anumite elemente, obiecte de cult si simboluri crestine, descoperite in catacombe, acestea fiind o dovada in plus a pastrarii credintei crestine neschimbata de catre Biserica Ortodoxa: Exista in catacomba Prisciliei o icoana cu Maica Domnului, de pe la anul 250, pictata efectiv acolo, pe piatra din catacomba. Maica Domnului este cu Pruncul in brate, avand aureola. Iata inca o dovada, o intarire a credintei noastre, mai ales a Ortodoxiei, caci pe aceste probleme m-am axat: ce a pastrat si ce are comun Ortodoxia cu catacombele din Roma. As putea spune ca, in mod plenar, Ortodoxia noastra a pastrat cat se poate de bine elementele importante ale crestinismului primar’. Faptul ca tinerii din zilele noastre sunt preocupati de asemenea teme de discutie si organizeaza conferinte si intruniri pentru a le intelege mai bine, este, in opinia PS Ioan, unul imbucurator. PS Sa a amintit ca este deosebit de importanta cunoasterea izvoarelor crestinismului de catre tineri si de catre credinciosii Bisericii, in general: ‘O chestiune imbucuratoare este ca tinerii nostri sunt interesati sa afle despre izvoare! Aceasta imi este si menirea si cat Dumnezeu imi va ajuta, voi incerca sa ii duc pe credinciosi, pe tineri, sa se adape din izvoarele crestinismului si sa nu guste din toate surogatele care la ora actuala se vand peste tot, in toate mijloacele de mass media si de presa, care incearca sa dilueze in mod substantial ceea ce a fost, este si trebuie sa ramana credinta noastra intr-Un Dumnezeu in Treime laudat: Tatal, Fiul si Duhul Sfant’.
În imagini: Prohodul Maicii Domnului la Patriarhia Română (2022)
Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a oficiat duminică, 14 august, slujba Prohodului Maicii Domnului la Catedrala Patriarhală. Programul liturgic a inclus slujba Vecerniei unită cu Litia, Utrenia, Prohodul Maicii Domnului și procesiunea cu Sfântul Epitaf în jurul…
Programul slujirii ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române de Adormirea Maicii Domnului
De sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, luni, 15 august 2022, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române vor sluji după următorul program transmis de eparhii prin intermediul Radio Trinitas: Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române,…
Să ne străduim ca în momentele de panică să avem întreg sufletul centrat pe Hristos, recomandă Episcopul Hușilor
Episcopul Ignatie al Hușilor a vorbit duminică despre Sfântul Apostol Petru care, în momentul în care nu mai avea privirea orientată înspre Hristos, a simţit iminenţa morţii. „El nu mai era centrat în Hristos, ci înspre…
Episcopul Canadei: Entuziasmul tinereții, gândirea armonioasă și bucuria curată sunt binevenite în Biserică și în societate
Episcopul Ortodox Român al Canadei a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a tineretului în care subliniază că „entuziasmul tinereții, gândirea armonioasă și bucuria curată sunt îndreptățite și binevenite în Biserică și în societate”. …
Încercarea lui Petru de a merge pe apă a fost din respect, nu din curiozitate, explică Patriarhul României
Patriarhul României a oferit duminică mai multe lămuriri cu privire la textul evanghelic despre umblarea pe mare și potolirea furtunii (Matei 14:22-34), printre care și aceea că ucenicul Petru nu a încercat să meargă pe…