PS Ioan al Covasnei si Harghitei si PS Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului au evocat la Radio Trinitas personalitatea Papei

Unul dintre ierarhii romani care l-au cunoscut personal pe Papa Ioan Paul al II-lea a fost si PS Ioan Episcopul Covasnei si Harghitei. PS sa ne-a marturisit citeva din impresiile de la intiilnirile cu Suveranul Pontif: ‘L-am cunoscut prim mila lui Dumnezeu in anul 1998, la Paris. Atunci am fost delegat din partea Patriarhiei Romane sa conduc un grup de 50 de stundeti romani, la o intilnire a Papei cu un milion de tineri. Aici am vazut o alta fata, o alta orientare a Papei Ioan Paul al II-lea, si anume intoarcerea catre tineri, pentru ca oamenii sa-si aduca aminte de Dumnezeu inca din copilarie. La un moment dat, la finalul manifestarilor de acolo s-au impartit un milion de luminari, moment in care mi-am dat seama ca Papa se gindeste la viitorul Bisericii, la viitorul Crestinismului’ Un alt ierarh roman care l-a cunoscut pe papa Ioan Paul al II-lea este si PS Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului. PS Sa s-a intilnit cu Suveranul Pontif la Paris in 1998. ‘Papa Ioan Paul al II-lea a fost conceput si in Vestul Europei secularizat, la fel ca in intreaga lume, ca un om al timpului, un om care a marcat timpul ca nimeni altul, un om care a tinut vie candela crestinismului, in conditiile in care s-a vorbit mult, mai ales in Franta despre moartea lui Dumnezeu.

La intilnirea tinerilor din intreaga lume, organizata la Paris in 1998, am vazut ce a insemnat personalitatea Papei Ioan Paul al II-lea si cum marcheaza personalitatea Sa tinerii si Biserica, intr-o epoca importanta, mai ales la sfirsitul secolului al XX-lea’ a mentionat PS Ioachim Bacauanul.

Comentarii Facebook


Știri recente