PS Ioachim Bacauanul va sfinti maine biserica Manastirii ‘Buna-Vestire’ din Rosiers

Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul – Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului va oficia sambata, 21 mai 2005, Slujba de Sfintire a Bisericii cu hramurile ‘Sfanta Parascheva’ si ‘Saint Maturin’ din cadrul Manastirii ‘Buna-Vestire’ din Rosiers – Franta.

Aceasta prima manastire ortodoxa de traditie romaneasca din Franta a fost fondata in anul 1994, sub protectia canonica a Inalt Prea Sfintitului Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei de catre Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul si de actuala Rasofora Ana.

Mai multe detalii despre initiativa ridicarii acestui asemamant monahal in Franta aflam de la Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul – Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului: ‘Initiativa fondarii Manastirii ‘Buna-Vestire’ din Rosiers – Franta a apartinut unui grup de surori romance si franceze care doreau sa traiasca viata de obste dupa modelul monahismului romanesc. Astfel, ele au cerut binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei in vederea ridicarii unui asezamant monahal in Franta. Astfel, in proprietatea unei anexe a unei fervente surori crestine pe numele sau de botez Moran, devenita mai tarziu, Rasofora Ana, s-a ridicat Manastirea ‘Buna-Vestire’.’

Pe langa oficierea Slujbei de sfintire a bisericii Manastirii ‘Buna-Vestire’ din Rosiers, care este programata pentru sambata 21 mai a.c., Prea Sfintitul Arhiereu vicar Ioachim Bacauanul va oficia duminica slujba Sfintei Liturghii la Parohia ‘Sfantul Iosif’ din Bordeaux.

Duminica dupa-amiaza, Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul se va intalni cu credinciosii romani care locuiesc in prezent in aceasta zona: ‘Maine, 21 mai 2005, va avea loc Slujba de tarnosire a bisericii Manastirii ‘Buna-Vestire’ din Rosiers, biserica care are ca patroni si ocrotitori pe Sfanta Cuvioasa Parascheva de la Iasi si pe Sfantul Maturin, ocazie cu care s-a facut o jonctiune intre spiritualitatea ortodoxa romaneasca si cea franceza. Duminica voi sluji la Bordeaux, deoarece Prea Sfintitul Marc Nemteanul a spus ca in aceasta zona sunt multi credinciosi ortodocsi bacauani.’

Comentarii Facebook


Știri recente