PS Ioachim Bacauanul a oficiat astazi Slujba de sfintire a Bisericii Unitatii de Pompieri Militari din orasul Moinesti

Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul – Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a oficiat astazi Slujba de sfintire a Bisericii Unitatii de Pompieri Militari din orasul Moinesti. Acest sfant lacas de inchinaciune este situat in curtea Unitatii de Pompieri Militari si are 2 hramuri: Binecredinciosul Voievod Stefan cel Mare si Sfant si Sfantul Arhidiacon Stefan. Sfintirea locului a avut loc in Vinerea Mare (a Patimilor) din anul 2000, constructia sfantului lacas realizandu-se in doar 5 luni.

Principalul ctitor al bisericii a fost Maiorul (r) Ilie Vasile, alaturi de care au contribuit cadre militare, pompieri in termen si credinciosi din Municipiul Moinesti.

Tot astazi a fost sfintita si o Troita Monument de langa biserica in memoria tuturor eroilor pompieri din Romania cazuti la datorie in misiunile lor.Monumentul este unic in felul lui, fiind ridicat la initiativa conducerii Unitatii de Pompieri Militari din Moinesti.

Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul – Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului a precizat faptul ca acest eveniment incheie manifestarile stefaniene din Municipiul Moinesti in Anul Comemorativ Stefan cel Mare si Sfant – 500: ‘Cu sfintirea Bisericii din cadrul Unitatii Militare de Pompieri se incheie sirul manifestarilor stefaniene organizate in Municipiul Moinesti legate de implinirea a 500 de ani de la trecerea la cele vesnice a Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant. Pe langa primul hram pe care l-a primit biserica din cadrul Unitatii de Pompieri Militari din Moinesti, anume Sfantul Arhidiacon Stefan – primul martir crestin, acest sfant locas de inchinare a primit si un al doilea hram:Binecredinciosul Voievod Stefan cel Mare si Sfant, dat fiind faptul ca anul 2004 a fost numit Anul Stefanian.

Prea Sfintitul Arhiereu vicar Ioachim Bacauanul a facut referire si la invitatii care au participat la acest eveniment religios: ‘La Slujba de sfintire a Bisericii din cadrul Unitatii de Pompieri Militari din Moinesti au participat reprezentanti ai Ministerului de Interne, ai autoritatilor judetene Bacau, ai Primariei Municipiului Moinesti si ai partidelor politice.’

Comentarii Facebook


Știri recente