PS Ioachim Bacauanul a fost prezent in zona Comanesti pentru a-i incuraja pe credinciosii sinistrati.

Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul – Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, insotit de o delegatie, a efectuat astazi mai multe vizite in localitatile din judetul Bacau afectate de inundatii.

Una dintre situatiile cele mai grave se inregistreaza in localitatea Comanesti unde biserica a fost inundata, iar credinciosii incearca sa micsoreze pagubele scotand malul din sfantul lacas si protejand obiectele de valoare.

Tot la Comanesti au fost inundate casele oamenilor si mai multe hectare de teren agricol. Drama acestor persoane este cu mult mai mare decat a altor romani afectati de ploi avand in vedere ca vara trecuta in Comanesti au avut loc inundatii la fel de devastatoare.

Mai multe amanunte despre situatia din teritoriu ne-a oferit Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul – Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului: ‘Aceste localitati au fost deja lovite de furia apelor in anul 2004, in lunile iulie – august. Credinciosii de-abia si-au scos pietrele din case. Dat fiind faptul ca padurile au fost defrisate, aceste rauri din zona Agas – Comanesti aduc pietre care nu se opresc decat in casele credinciosilor. In zilele acestea, caile de comunicare si de electricitate au fost distruse. Cateva elicoptere ale armatei s-au deplasat in zona pentru a duce cate ceva acelor oameni.’

Data fiind situatia grava din judetul Bacau ca urmare a inundatiilor, Prea Sfintitul Arhiereu vicar Ioachim Bacauanul al Episcopiei Romanului a facut un apel catre toti credinciosii care au fost feriti de furia apelor sa-i ajute pe cei afectati de dezastrele naturale din ultimele zile: ‘Ne asociem la cele spuse de Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei in Comunicatul sau, rugand pe credinciosii si preotii care nu au avut de suferit astfel de calamitati sa dea dovada de solidaritate, de acea iubire si filantropie crestina. Multumim deja pentru solidaritatea credinciosilor care vor raspunde cu promptitudine la chemarea noastra. Indemnam, de asemenea, la rugaciune si la lucrare.’

In momentul de fata, potrivit celor spuse de Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul, nu se poate accede mai sus de Comanesti spre Miercurea Ciuc, adica la Manastirea Diaconesti si la Manastirea Cotumba si in localitatile: Agas, Ciobanus, Sulta, Preluci, Voioasa, Paltinis, Leloaia, localitati care sunt izolate.

Comentarii Facebook


Știri recente