PS Ioachim Bacaoanu a participat la intalnirea vietii consacrate din Romania desfasurata in perioada 2-3 mai 2003 la Roman

La sfarsitul saptamanii trecute, Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman a fost gazda unei intalniri nationale a reprezentantilor vietii consacrate din Romania, cu ocazia sesiunii stiintifice desfasurate aici in 2 si 3 mai.

Aproximativ 80% din Ordinele, Congregatiile si Institutele de Viata Consacrata si Societatile de Viata Apostolica Romano-Catolice din Romania au raspuns invitatiei de a participa la sesiunea cu tema ‘Viata consacrata: incotro?’. Printre conferentiari s-a aflat si IPS Jean-Claude Perisset, Nuntiu Apostolic Romano-Catolic in Romania si in Republica Moldova. Excelenta Sa a condus momentul de rugaciune din seara zilei de 2 mai, iar sambata a sustinut o prelegere cu tema ‘Viata consacrata la lumina Conciliului Vatican al II-lea si exprimarea sa in Romania anilor 1990- 2003’.

Ne informeaza site-ul Catholica al Bisericii Romano-Catolice din Romania, mentionand ca:

O alta participare de exceptie a fost cea a Prea Sfintitului Ioachim Bacaoanul, arhiereul vicar al Episcopiei Romanului. Prea Sfintia Sa a vorbit despre ‘Monahismul in Biserica Ortodoxa’, subliniind ca darul vietii consacrate, voit de Dumnezeu pe pamant, constituie o traire comuna celor doua Biserici surori, Catolica si Ortodoxa, ce ar putea constitui un ferment al unitatii si comuniunii ecumenice.

Comentarii Facebook


Știri recente