PS Episcop Timotei a sfintit clopotele Bisericii ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Deva

PS Timotei, episcop al Aradului, Ienopolei si Halmagiului, a sfintit in aceasta dupa amiaza clopotele Bisericii ‘Adormirea Maicii Domnului’ din municipiul Deva. Slujba de sfintire a avut loc la orele 17.00. Mai multe amanunte despre cele cinci clopote am aflat de la parintele Miron Mates, parohul bisericii: ‘Sunt in numar de cinci. Cel mai mare are 3.000 kg, cel mai mic 250 kg, si au fost turnate in anul 2005, in orasul Innsbruk, Austria. Le-am adus si le-am pus provizoriu in fata bisericii, si acum urmeaza sa le punem in clopotnita, iar inainte de a le urca l-am invitat pe PS Timotei Seviciu ca sa vina sa le sfinteasca’.

Parintele Miron Mates ne-a vorbit si despre lucrarile de constructie de la Biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Deva, lucrari care au inceput in anul 1994: ‘Este facuta in forma de cruce greaca, cu trei intrari principale si una falsa, are 50×50 metri, cu o capacitate de aproape 2000 de locuri. Este spre finalizare, si urmeaza sa-i punem cupola centrala si crucea de pe cupola, iar apoi sa o invelim cu tabla si, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa incepem pictura interioara’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mic dicționar de isihasm

În vacarmul societății de azi, isihia poate fi salvatoare de suflete. Am selectat câțiva termeni legați de această practică ortodoxă care, deși poate fi percepută drept simplă și accesibilă, este extrem de complexă și de…