PS Eftimie, Episcopul Romanului, isi serbeaza astazi ziua numelui.

Biserica Ortodoxa praznuieste astazi pe Cuviosul Eftimie cel Mare, nume de calugarie ce il poarta si Prea Sfintitul Eftimie, Episcopul Romanului.

Intrat la varsta de 20 de ani in Manastirea Slatina, judetul Suceava, el parcurge treapta cu treapta urcusul vietii monahale in paralel cu desavarsirea studiilor teologice, avandu-l coleg de seminar pe actualul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, Prea Fericitul Parinte Teoctist.

Ierodiacon la Manastirea Ciolanu (judetul Buzau), Staret la Manastirea Bistrita – Neamt pentru aproape 17 ani, Exarh al Episcopiei Romanului si Husilor, Staret la Manastirea ‘Sfantul Ioan cel Nou’ de la Suceava sunt cateva exemple din bogata sa activitate duhovniceasca si administrativa pe taram monahal.

Anul 1971 a insemnat pentru Arhimandritul de atunci Eftimie Luca, pasirea pe cea mai inalta treapta a slujirii preotesti, mai intai ca Arhiereu-vicar al Episcopiei Romanului si Husilor si apoi Episcop titular de la 1 ianuarie 1978 dupa retragerea din scaun a Prea Sfintitului Episcop Partenie Ciopron. Revarsandu-si in permanenta frumusetea sa interioara in exterior si cu o experienta dobandita in cei 40 de ani in care a ocupat diferite functii bisericesti, Prea Sfintitul Episcop Eftimie isi va dedica din acest moment toata viata Episcopiei Romanului. Constient de misiunea inalta la care a fost chemat si raspunderea de episcop, Prea Sfintitul Episcop Eftimie s-a ostenit si inca se mai osteneste sa fie la inaltimea ei, cautand in permanenta sa se imparta intre activitatea pastorala si cea administrativa.

La Multi Ani, Prea Sfintite Parinte!

Comentarii Facebook


Știri recente