PS Ciprian Campineanul a oficiat Sf. Liturghie la Biserica ‘Sf. Spiridon Vechi’ din Bucuresti

PS Ciprian Campineanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat astazi Sf. Liturghie la Biserica ‘Sf. Spiridon Vechi’ din Bucuresti, care isi sarbatoreste hramul. Cu acest prilej, PS Sa ne-a oferit cateva detalii despre atmosfera de sarbatoare de astazi de la Biserica ‘Sf. Spiridon Vechi’ din Capitala: ‘Cu binecuvantarea Parintelui Patriarh, astazi am savarsit slujba Sf. Liturghii la Biserica ‘Sf. Spiridon Vechi’, una dintre bisericile deodata vechi si noi. A fost o sarbatoare stralucita, o sarbatoare foarte frumoasa si se datoreaza credinciosilor, dar mai ales parintelui Iordache Ioan care a dat dovada intotdeauna de mult zel si de multa dragoste pentru casa lui Dumnezeu, dar si de o deosebita cinstire fata de Sf. Ierarh Spiridon. De aceea, oricine cerceteaza Biserica ‘Sf. Spiridon Vechi’ din Bucuresti nu pleaca nemangaiat, nu pleaca neajutorat, asa incat sarbatoarea, pe langa Sf. Liturghie, pe langa frumusetea Sf. Liturghii in care ne-am hranit din punct de vedere duhovnicesc, cu cuvant de invatatura din Evanghelia Mantuitorului Hristos si ne-am impartasit cu Trupul si Sangele Mantuitorului Hristos, a continuat apoi cu partea filantropica, in sensul ca toti cei care au participat au primit in dar o carte cu viata Sf. Spiridon, o traducere dupa Sf. Simeon Metafrastul, precum si pachetele cu anumite bucate binecuvantate de ziua Sf. Spiridon’.

PS Ciprian ne-a evidentiat si cateva aspecte legate de Biserica ‘Sf. Spiridon Vechi’ din Capitala, referitoare la realizarile de la acest sfant lacas, dar si de viata parohiala: ‘Toata lumea stie ca aceasta biserica a fost una dintre bisericile martire, suferind in vremea regimului comunist, dar care a renascut in aceeasi forma, dupa 1990, prin jertfa multor credinciosi, in frunte cu arhiepiscopul Victorin si cu arhim. Vasile Vasilache din America, si bineinteles prin purtarea de grija a Parintelui Patriarh. De fiecare data cand poposesc in aceasta biserica, mai ales in ziua de hram, cu totii simtim o deosebita bucurie, simtim prezenta Sf. Spiridon in viata noastra, si mai ales aici se vede cum biserica infloreste de la o zi la alta. Cand spun acest lucru ma gandesc atat la lacasul de inchinare, cat si la asezamantul care s-a construit deja in apropiere si poarta numele Sf. Spiridon, iar in al doilea rand ma gandesc la comunitatea de credinciosi. Desi este o parohie mica, credinciosii care se imbisericesc aici sunt foarte multi, din tot orasul, si vin cu aceasta credinta si nadejde ca Sf. Spiridon mijloceste pentru ei la Tronul Mantuitorului Iisus Hristos pentru a-i ajuta sa depaseasca greutatile vietii, le daruieste un strop de mangaiere in suflete, mai ales in vremurile grele pe care le traim acum’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Când începe Postul Paștelui 2022

În 2022, Postul Mare va începe luni, 7 martie. Numit în vechime Quadragesima, adică Patruzecime, acest post este o pregătire duhovnicească pentru Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, ce va avea loc în data de…