PS Casian, episcop al Dunarii de Jos, s-a intalnit cu preotii din protopopiate

Intrunirea face parte dintr-o actiune initiata de catre PS Casian prin care, pe parcursul postului Sfintelor Pasti, PS Sa a mers in fiecare protopopiat pentru a discuta problemele cu care se confrunta preotii si credinciosii si pentru a-i indemna la o pregatire temeinica pentru sarbatoarea Invierii Domnului. Amanunte despre aceasta intalnire ne-a oferit PS Casian, episcopul Dunarii de Jos: ‘Inainte de Sfintele Pasti, Episcopia Dunarii de Jos a incercat sa viziteze toate protoieriile, si suntem la ultima protoierie, a VIII-a, iar astazi am vizitat si Protoieria Covurluiului, unde ne-am bucurat de prezenta multimii credinciosilor in bisericile unde s-a oficiat Sfintele Liturghii, dar evenimentul cel mai important este ca preotii din protoierii au fost indemnati ca sa se spovedeasca pentru a putea fi la dispozitia credinciosilor pentru spovedanie si apoi toti preotii s-au cuminecat cu Sfintele Taine, fiind o mare bucurie ca inainte de marea sarbatoare a Invierii Domnului, preotii Eparhiei Dunarii de Jos s-au iertat, s-au imbratisat si s-au impartasit cu Sfintele Taine’.

PS Casian Craciun, episcop al Dunarii de Jos, ne-a vorbit si despre proiectele sociale si filantropice dezbatute cu preotii din aceasta eparhie: ‘Al doilea proiect este cel social-filantropic, pentru ca stim ca avem zone defavorizate, iar Dunarea ne ameninta din nou, dar toate protoieriile activeaza si mai mult. Am analizat si alte aspecte care privesc programele pastorale, programele misionare in parohii si putem spune ca atat preotii, cat si noi invatam unii de la altii in mijlocul unor credinciosi jertfelnici, postitori si care se apropie de Biserica, cum Biserica se apropie din ce in ce mai mult de multele si nu de mult usoarele incercari prin care trec credinciosii nostri’.

Programul vizitelor duhovnicesti intreprinse de catre PS Casian in intreaga eparhie a cuprins si localitatile Cozmesti si Torcesti, grav afectate de inundatiile din vara anului 2005. Ieri, PS Casian a vizitat casele construite aici prin campania ‘Invinge Apele’ initiata de catre Patriarhia Romana si Televiziunea Romana. ‘In programul misionar al Bisericii noastre de la Dunarea de Jos care, in anul 2005, a fost greu afectat de inundatii, a fost si acela initiat de Patriarhie si de Televiziunea Romana ‘Invinge Apele’. Unul din capitolele care m-a marcat foarte mult este acesta al bisericutelor sau paraclisele de la Torcesti si de la Cozmesti care sunt semne ale solidaritatii, semne ale dragostei, nu numai de la Dunarea de Jos, ci din toata tara si din strainatate. Mesajul PF Patriarh Teoctist, prin Televiziunea Romana, cu programul ‘Invinge Apele’ a convins nu numai crestinii din zona, ci a creat o punte de solidaritate nationala si internationala. Am vizitat casele, sunt frumoase, sunt case de Pasti. Sper ca primitorii acestor case sa fie buni crestini, pentru ca si ei sa-i ajute pe altii, asa cum au fost ei ajutati si sper ca astfel de gesturi sa nu fie spre lauda noastra, ci spre lauda lui Dumnezeu si sa fie o incurajare pentru toti crestinii, pentru ca exercitiul solidaritatii este un exercitiu care tine de vocatia noastra crestina’.

Comentarii Facebook


Știri recente