PS Calinic – Episcopul Argesului si Muscelului isi serbeaza astazi ziua numelui.

Nascut la data de 6 iunie 1944, in satul Cracaul-Negru, judetul Neamt, Prea Sfintitul Calinic – Episcopul Argesului si Muscelului a urmat cursurile Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Veniamin Costachi’ de pe langa Manastirea Neamt.

A fost hirotonit preot in anul 1964, iar, dupa 7 ani, dorind sa intre in viata monahala, a fost inchinoviat la Manastirea Caldarusani din Arhiepiscopia Bucurestilor.

In anul 1977 a fost ales staret al Manastirii Sinaia, iar in 1981, Patriarhul Justin al Romaniei i-a incredintat conducerea Manastirii Cernica.

Pentru realizarile sale, in anul 1985, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane l-a ales Arhiereu vicar al Episcopiei Ramnicului si Argesului, cu titlul de Argeseanul.

In septembrie 1990, Adunarea Nationala Bisericeasca l-a ales, prin vot secret, Episcop titular al Episcopiei Argesului si Teleormanului.

Prea Sfintitul Episcop Calinic a infiintat numeroase Scoli Teologice in care studiaza atat studenti romani cat si studenti din tarile balcanice si Basarabia, cu sprijinul direct al Eparhiei Argesului si Muscelului.

Sa traiti intru Multi Ani, Prea Sfintite Parinte Calinic!

Comentarii Facebook


Știri recente