PS Ambrozie Sinaitul se afla in aceste zile in Statele Unite ale Americii.

O delegatie a Bisericii Ortodoxe Romane, condusa de Prea Sfintitul Ambrozie Sinaitul – Episcop Vicar Patriarhal se afla in aceste zile in Statele Unite ale Americii.

Delegatia, din care mai fac parte Prea Cuviosul Parinte Ghervasie Manzicu – staretul Schitului Darvari si Parintele Inspector Emanuel Suvaru de la Sectorul Comunitati Externe al Patriarhiei Romane s-a aflat astazi in Chicago pentru a participa la manifestarile prilejuite de hramul Catedralei Arhiepiscopale, condusa de Inalt Prea Sfintitul Nicolae al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane in America si Canada.

Prea Sfintitul Ambrozie Sinaitul – Episcop Vicar Patriarhal a transmis credinciosilor prezenti, un mesaj din partea Prea Fericitului Parinte Teoctist – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane: ‘Cu dragoste parinteasca, in Lumina Invierii Domnului, va trimit binecuvantare si urari de sanatate si spor duhovnicesc, delegandu-l pe Prea Sfintitul Episcop Vicar Patriarhal Ambrozie Sinaitul sa va transmita bucuria Noastra de a va sti calauziti pe calea care duce la viata de tanarul si vrednicul vostru ierarh, Inalt Prea Sfintitul Nicolae. Mi-a ramas in suflet bucuria pe care am avut-o in timpul vizitei Mele in Canada, cu ocazia hirotonirii si instalarii Inalt Prea Sfintitului Nicolae ca Arhiepiscop al vostru, al fiilor Bisericii Ortodoxe Romane imbratisati de o alta tara si de o alta cultura. Acum, cresteti si daruiti roadele vietii voastre intr-o tara al multor neamuri unde traiti experienta diversitatii religioase si culturale intr-o mult mai mare masura decat in Romania. Am incredintarea nezdruncinata ca adevarul credintei ortodoxe cu care sunteti inzestrati si pe care-l paziti prin viata voastra in Sfanta Biserica va da priceperea si curajul de a lege si de a invata tot ceea ce este bun, valoros si folositor pentru ca in Statele Unite ale Americii sa traiti o viata fericita si sa cresteti duhovniceste, inmultind virtutile si faptele cele bune si bine-placute lui Dumnezeu. Din Romania, pentru voi toti, va imbratiseaza in bucuria Invierii Domnului nostru Iisus Hristos, Teoctist – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.’

Programul delegatiei Bisericii Ortodoxe Romane in Statele Unite ale Americii va continua cu o serie de vizite la parohiile din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane in America si Canada.

Comentarii Facebook


Știri recente