PS Sa a fost ales in acest scaun cu majoritate de voturi de catre membrii Colegiului Electoral Bisericesc, in cadrul reuniunii de astazi de la Palatul patriarhiei din Capitala. PS Ambrozie a fost din anul 2000 si pana astazi episcop vicar patriarhal. PS Ambrozie s-a nascut la data de 20 aprilie 1969, in localitatea Scorteni, judetul Prahova. Este licentiat al Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Patriarhul Justinian’ din Bucuresti. A urmat studii de doctorat la Facultatea de Teologie a Universitatii din Salonic, Grecia, devenind si doctor in teologie al acestei facultati, cu tema ‘Considerarea istorica a cauzelor si consecintelor unirii Bisericii Ortodoxe din Transilvania cu Biserica Romano-Catolica’ (Grecia, 2005). De asemenea, pe plan cultural-religios s-a remarcat si prin publicarea a cartii ‘Palamism si secularizare’ (2000), a mai multor studii, articole si predici. In anul 1990 a intrat in obstea Schitului Crasna, unde a fost tuns in monahism, primind numele de Ambrozie. In anul 1992 a fost hirotonit ierodiacon, apoi preot, iar la 31 martie 1996 a fost numit staret al Schitului Darvari, din Bucuresti. In anul 1999, PS Ambrozie a primit rangul de protosinghel, iar la 4 octombrie 2000 a fost hirotonit arhiereu, ca episcop vicar patriarhal. A desfasurat o intensa activitate de reprezentare a Bisericii Ortodoxe Romane in tara si peste hotare la manifestari culturale si religioase.
Grupul „Ai lui Ștefan, noi oșteni” l-a omagiat pe Sf. Ștefan cel Mare printr-un DVD lansat la Mănăstirea Putna
Grupul vocal-tradițional „Ai lui Ștefan, noi oșteni” de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus, jud. Suceava, a lansat sâmbătă, la hramul Mănăstirii Putna, al cincilea DVD cu cântece în stil tradițional, realizat…
Preoți și credincioși din Mitropolia Basarabiei s-au rugat la statuia Sf. Ștefan cel Mare din Chișinău
Preoți și credincioși din Mitropolia Basarabiei au organizat sâmbătă un eveniment cultural-religios la statuia Sfântului Domnitor Ștefan cel Mare din Chișinău. Activitatea a fost prilejuită de ziua de sărbătoare a sfântului, la 30 de ani…
La inițiativa preotului din Garnizoana Botoșani, un cor militar dedică un cântec Sfântului Ștefan cel Mare
Corul militar „Răzeșii” al Batalionului 335 Artilerie „Alexandru Cel Bun” din Botoșani a dedicat un cântec Sfântului Ștefan cel Mare. Înregistrarea a fost făcută profesionist, la fel și filmările, realizate la Garnizoana Botoșani și la…
Sf. Domnitor Ștefan cel Mare a fost cinstit la Mănăstirea Putna, la trei decenii de la canonizare
La trei decenii de la canonizare, Sfântul Domnitor Ștefan cel Mare a fost cinstit prin rugăciune și activităţi culturale la Mănăstirea Putna, ctitoria sa. Sfânta Liturghie a fost oficiată la altarul exterior al așezământului monastic de…
Programul slujirii ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române în Duminica a 3-a după Rusalii
Membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române vor sluji în Duminica a 3-a după Rusalii, 3 iulie 2022, după următorul program, transmis de eparhii prin intermediul Radio Trinitas: Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va…