Protopopiatul Tecuci si parohiile din tara ofera sprijin material si spiritual sinistratilor

Sinistratii din Tecuci primesc in continuare sprijin material si spiritual din partea Protopopiatului Tecuci si a numeroase parohii din tara. In urma inundatiilor devastatoare care au afectat la inceputul lunii 80% din oras, preotii din Protopopiatul Tecuci si din intreaga Eparhie au venit in ajutorul celor pagubiti cu alimente, apa potabila si diverite obiecte de uz casnic, iar lor li s-au adaugat apoi si parohii din restul tarii. Zilele trecute, la Tecuci a sosit un convoi umanitar din Iasi, condus de pr. Constantin Andrei, protopop de Iasi I. In ce au constat ajutoarele si spre ce parohii au fost directionate ne-a spus pr. Gheorghe Joghiu, protopop de Tecuci: ‘In ziua cinstirii Sf. Ierarh Teodosie de la Manastirea Brazi, credinciosii din Tecuci au primit bucuria si mangaierea darurilor din municipiul Iasi. Parintele Constantin Andrei, protopop de Iasi I, s-a implicat cu suflet, cu multa dragoste si cu binecuvantarea IPS Mitropolit Daniel in aducerea acestui convoi umanitar in zona sinistrata. Am vizitat parohiile Sf. Ioan si Sf. Voievozi Vechi din Tecuci, iar darurile au fost impartite direct din masina la fiecare poarta si la fiecare familie afectata. As vrea ca sa multumesc in numele celor care au primit aceste ajutoare, in primul rand IPS Miropolit Daniel, Fundatiei ‘Solidaritate si Speranta’ si parohiilor care s-au implicat direct in selectarea si impachetarea colectei. Multumin nu in ultimul rand si PS Episcop Casian al Dunarii de Jos care zilnic supravegheaza si coordoneaza aceasta lucrare sociala a Bisericii’.

In zilele urmatoare, in actiunile de ajutorare a persoanelor afectate de ultimul val de inundatii din Tecuci se vor implica si elevi de clasa a VIII-a, care vor contribui la recuperarea din casele inundate a obiectelor care mai pot fi folosite de proprietarii locuintelor respective, dupa cum ne-a spus parintele protopop Gheorghe Joghiu: ‘Zilele acestea vom continua sa asiguram hrana calda in tabara de sinistrati de la fosta unitate militara si sa ajungem cu darurile necesare pe strazile unde inca mai vedem obiecte scoase afara. Pentru sfarsitul saptamanii avem o activitate de voluntariat cu elevii de clasa a VIII-a, pentru a scoate din casele batranilor sinistrati malul si alte obiecte care au fost aduse de ape’.

De asemenea, parintele protopop Gheorghe Joghiu ne-a spus si care sunt lucrurile prioritate de care au nevoie sinistratii din Tecuci: ‘Obiectele de care oamenii au nevoie in aceasta zona inundata sunt varul, dezinfectantul, maturi, lighene de plastic, galeti si hrana semipreparata sau preparata. De asemenea, mai au nevoie de paturi, mochete, obiecte casnice, paturi si saltele’.

Comentarii Facebook


Știri recente