Protopopiatul Sibiu demareaza mai multe proiecte social-caritative si culturale

In Arhiepiscopia Sibiului, cu binecuvantarea IPS Laurentiu, Mitropolit al Ardealului, se doreste demararea mai multor proiecte cu caracter social-caritativ si culturale. Despre proiectele sociale ce se desfasoara la nivelul Protopopiatului Sibiu ne-a vorbit pr. Savu Popa, protopop de Sibiu: ‘Suntem cu intreaga activitate administrativa a protopopiatului nostru de la Sibiu si a protopopiatelor din Mitropolia Ardealului, sub indrumarea IPS Parinte Mitropolit Laurentiu, intr-o perioada de reorganizare si, de aceea, suntem mai mult in faza unor proiecte pe care dorim sa le incepem, pe langa proiectele marunte. Sunt deja demarate o seama de proiecte importante in randul protopopiatului si mai ales in orasul Sibiu, la unele parohii, care impart mancare saracilor intr-o forma organizata, institutionalizata, incat exista cateva centre de zi de noapte, dar noi dorim sa cream o strategie la nivelul localitatii noastre, sub conducerea serviciului specializat de asistenta sociala pentru a dezvolta o seama de proiecte functionale care sa cuprinda intreaga gama de aspecte pe care asistentul social ni le pune in fata cu multa raspundere’.

Parintele protopop Savu Popa ne-a vorbit si despre festivalul coral ‘Timotei Popovici’, care s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute, la Sibiu: ‘Activitatea culturala care se inscrie si ea in cadrul manifestarilor anuale a Sibiului, la sfarsitul saptamanii trecute, mai precis in zilele de vineri pana duminica, a avut loc la Sibiu Festivalul ‘Timotei Popovici’, festival care a adus in localitatea noastra cateva coruri importante, pe langa cele pe care le avem, care functioneaza si sustin activitatea bisericilor noastre, concerte care au avut loc si in bisericile noastre, unde au concertat corul Catedralei, corul studentilor teologi, corul ‘Symbol’ de la Bucuresti, la care s-au adaugat si concertele sustinute in Marginimea Sibiului’.

De asemenea, parintele Savu Popa, protopop de Sibiu, ne-a vorbit si despre colaborarea institutiei pe care o conduce cu nou infiintatul Departament pentru Tineret din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului: ‘Suntem foarte implicati intr-o colaborare sustinuta cu un nou departament infiintat la initiativa si cu binecuvantarea IPS Mitropolit Laurentiu, Departamentul pentru Tineret, care a luat fiinta in cadrul Arhiepiscopiei si care are o activitate foarte sustinuta. Acest departament cuprinde pe toti tinerii din scolile noastre cu care s-a inceput o colaborare. Deja suntem in pragul editarii si aparitiei primei reviste a tinerilor, care va aparea in conditii grafice deosebite ca un preambul al sarbatorii Pastilor. De asemenea, suntem in colaborare si sustinem activitatile importante ale acestui departament prin care incercam sa-i implicam pe tineri intr-o viata liturgica pe care le-o propunem’.

Comentarii Facebook


Știri recente