Protopopiatul Ilfov Sud desfasoara in aceasta perioada mai multe activitati caritabile

Protopopiatul Ilfov Sud desfasoara in aceasta perioada a Postului Mare mai multe activitati deosebite, de o atentie deosebita bucurandu-se batranii si bolnavii. Mai multe detalii in acest sens am aflat de la parintele Stefan Popa, protopop de Ilfov Sud: ‘In acest Sfant Post am intreprins activitati foarte utile de ajutorare in primul rand a batranilor de la Caminul de Batrani din parohia Domnesti. Am cautat ca si in Asezamantul de Batrani de la Pasarea sa oferim si noi din ceea ce putem, apoi la Caminul de Batrani de la Balaceanca am cautat ca sa facem tot ceea ce este posibil sa imbunatatim viata materiala, si tot aici, cu binecuvantarea PS Varsanufie, am infiintat un post de preot si suntem in curs de a construi o biserica in incinta acestui spital’.

De asemenea, parintele protopop Stefan Popa ne-a vorbit si despre cateva dintre cantinele sociale care in diferite zone ale protopopiatului vin in sprijinul vietii si in sprijinul celor saraci oferind periodic cate o masa calda: ‘La cantina sociala a parohiei Cernica functioneaza de mai bine de doi ani de zile o actiune prin care dam ajutor celor saraci, in sensul ca in fiecare saptamana iau masa peste 30 de persoane. La parohia Branesti functioneaza o cantina in curtea bisericii si un centru religios cu o biblioteca, unde am imbunatatit cantitatea de carti religioase, dar si sa imbunatatim si alte activitati. La parohia Caldararu s-a infiintat o cantina unde iau masa aproximativ 45 de persoane, preotul paroh facand vizita la spitale si in penitenciarele respective’.

Tot de la parintele protopop Stefan Popa am aflat si ca in Protopopiatul Ilfov Sud este situat si Penitenciarul Jilava, institutie care se afla in atentia Bisericii: ‘In protopopiatul nostru avem si Penitenciarul Jilava unde cautam si cu ajutorul PS Varsanufie sa facem vizite impreuna cu preotul slujitor al acestui penitenciar pentru a ajuta cu paine si cu alimente pe cei care sunt in inchisoare. De asemenea, in parohia Popesti-Leordeni s-a facut o trapeza, unde speram sa asiguram masa celor care sunt in necaz si in nevoi din parohia Sf. Voievozi’.

In cele din urma, parintele protopop Stefan Popa ne-a vorbit despre locasurile de cult care se afla in constructie, locasuri care cu mari eforturi financiare continua sa se ridice si sa se apropie de finalizare: ‘In cadrul acestei protoierii se fac eforturi deosebite pentru a construi si bisericile noi, iar altele sunt in curs de finalizare. De asemenea, se vor finaliza lucrarile la parohia Manolache, unde s-a construit o biserica, s-a numit preot, iar de la 1 ianuarie functioneaza ca parohie de sine statatoare. Apoi, mai avem in constructie o biserica de o deosebita importanta in parohia Chiajna’.

Comentarii Facebook


Știri recente