Protopopiatul Ilfov Nord are un nou protoiereu

Părintele Cristian Mihai Burcea, parohul Bisericii „Buna Vestire” – Corbeanca, este noul protopop al Protopopiatului Ilfov Nord din Arhiepiscopia Bucureștilor, informează „Ziarul Lumina”. Decizia de numire a fost citită luni, 10 decembrie, de către părintele arhimandrit Veniamin Goreanu, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, în cadrul ședinței administrative a preoților din Protopopiatul Ilfov Nord, desfășurată la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din orașul Otopeni. Pr. Cristian Mihai Burcea a îndeplinit, începând din anul 2006, funcția de secretar al protopopiatului, fiind numit protopop de la 1 decembrie 2012.

Tot în cadrul ședinței administrative s-a discutat despre distribuirea gratuită a fișelor de lucru la disciplina religie pentru copiii din clasa pregătitoare care nu au posibilitatea de a le procura și despre fișele cu atribuțiile preoților coslujitori și ale diaconilor la parohii. De asemenea, au fost solicitate releveele bisericilor, în vederea întocmirii unor planuri de evacuare în caz de incendiu, de către Serviciul Intern pentru Securitatea în Muncă al Ar-hi-episcopiei Bucureștilor. Un alt punct pe ordinea de zi a fost organizarea pe 16 decembrie, cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului, a unui concert de colinde cu participarea Corului „Macarie Protopsaltul” al Proto-popiatului Ilfov Nord. „La acest concert vor fi prezenți aproximativ 200 de copii din cămine de copii din județul Ilfov și 30 de bătrâni din aziluri, care la final vor primi daruri de sărbători din partea protopopiatului”, a precizat pr. protopop Cristian Burcea.

Părintele arhimandrit Veniamin Goreanu i-a îndrumat pe preoți la o mai bună organizare a activităților misionar-pastorale la parohii. „Vizitele pastorale cu prilejul sărbătorilor Nașterii Domnului și Bobotezei sunt un bun prilej pentru preoți de a cunoaște mai bine realitățile din parohii, pentru a veni în sprijinul credincioșilor, în special în sprijinul familiilor cu mulți copii care au probleme financiare, al persoanelor vârstnice aflate în singurătate și al copiilor ai căror părinți sunt plecați pentru a munci în străinătate”, a spus părintele Veniamin Goreanu.

Comentarii Facebook


Știri recente