Protopopiatul Botosani va infiinta o videoteca.

Actiunea se va desfasura in mare parte, cu sprijinul celor care pot oferi casete video sau CD-uri cu filme pe teme religioase ori cu imagini de la manastiri si biserici din tara si strainatate. Videoteca va veni in sprijinul celor care vor sa organizeze vizionari de filme.

Mai multe amanunte despre infiintarea unei astfel de videoteci ne-a oferit Parintele Lucian Leonte, protopop al Protopopiatului Botosani: ‘Pentru activitatea misionara a unui protopopiat, infiintarea unei videoteci este strict necesara. Protopopiatul Botosani are deja o serie de casete video si CD-uri care cuprind filme, documentare, inregistrari de sfintiri de biserici si de slujbe misionare, si chiar materiale care trateaza diferite probleme (a drogurilor, a copiilor abandonati, a avortului) discutate in conferinte sau in cadrul intrunirilor cu preotii la nivel de protopopiat sau eparhie. Protopopiatul si-a propus ca videoteca sa se organizeze intr-un compartiment special al activitatii misionare. Speram ca aceasta videoteca sa se imbogateasca cu timpul cui noi casete si CD-uri pe teme religioase.’

Actiuni similare se desfasoara deja la Bisericile ‘Uspenia’ si ‘Sfantul Ilie’ din Municipiul Botosani, precum si la o serie de parohii de la sate.

Comentarii Facebook


Știri recente