Protopopiatul Bacau Sud vine in sprijinul sinistratilor

Sinistratii din localitatile bacauane Podu Turcului, Glavanesti si Motoseni primesc ajutor si din partea Protopopiatului Bacau Sud. In urma colectelor organizate de catre acest Protopopiat, credinciosii au donat bani, alimente neperisabile si imbracaminte pentru persoanele afectate de inundatii in cele trei localitati la inceputul lunii septembrie. Mai multe amanunte despre aceste actiuni ne-a oferit pr. Vasile Radu, protopop de Bacau Sud: ‘In seara zilei de 5 septembrie, o ploaie puternica s-a abatut asupra comunelor Podu Turcului, Glavanesti si Motoseni, producand inundatii puternice care au afectat sute de gospodarii si suprafete intinse de teren agricol. Fata de aceasta nenorocire, asa cum este firesc, locuitorii judetului Bacau din zonele neafectate, prin ajutoare materiale, au incercat sa-i ajute pe fratii aflati in nenorocire. De asemenea, am transmis circulara Sf. Sinod la toate parohiile, unde s-au organizat colecte pentru ajutorarea famiilor afectate de inundatii. O parte din alimente, imbracaminte, a fost transmisa de parohii direct sinistratilor. La initiativa Biroului de Asistenta Sociala al Protopopiatului Bacau Sud, elevii de la Colegiul National ‘Gheorghe Valceanu’ s-au mobilizat pentru a strange rechizite, alimente si imbracaminte, care vor fi donate copiilor din zonele afectate de inundatii’.

De asemenea, parintele protopop Vasile Radu ne-a amintit si de initiativa IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Patriarh ales al Bisericii Ortodoxe Romane, de a aloca din fondurile ‘Diaconia’ ale Patriarhiei Romane, aproximativ 280 milioane de lei vechi pentru a acoperi o parte din necesitatile celor afectati de ploile abundente care s-au abatut asupra localitatilor Podu Turcului, Glavanesti si Motoseni: ‘IPS Mitropolit Daniel, prin PS Arhiereu Vicar Ioachim Bacauanul, a oferit familiilor afectate, din Fondul ‘Diaconia’, suma de 280 milioane de lei vechi. La aceasta se vor adauga banii ce vor fi adunati prin colecte. Preotii parohi si Consiliile parohiale vor intocmi procese verbale care vor cuprinde toate familiile afectate si pagubele produse. Ajutoarele se vor acorda in baza propunerilor preotului paroh si a Consiliului parohial. Facem si pe aceasta cale un apel pentru toti enoriasii parohiilor noastre sa sustina colectele prin ajutorare cu bani si cu alimente neperisabile’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Hramul Mănăstirii Antim | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 27 septembrie 2022, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Antim din București, cu ocazia sărbătorii Sfântului Antim Ivireanul.   Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu