Protopopiatele iesene se pregatesc pentru primirea pelerinilor

Protopopiatele Iasi I si Iasi II vor oferi hrana si cazare, in masura posibilitatilor, pelerinilor care vor veni sa participe la manifestarile religioase prilejuite de sarbatoarea Sf. Cuv. Parascheva de la Iasi. La nivelul Protopopiatul Iasi I, enoriasii vor oferi aproximativ 250 de locuri de cazare pelerinilor, iar cantina ‘Sf. Haralambie’ se va ocupa de oferirea alimentelor. Mai multe detalii in acest sens am aflat de la parintele protopop Constantin Andrei, al Protopopiatului Iasi I: ‘Asa cum am procedat si in ceilalti ani, si anul acesta, Protopopiatul Iasi I i-a toate masurile pentru a fi o buna gazda si a oferi spatiu de cazare pelerinilor care vor veni sa se inchine la racla Cuvioasei Parascheva si a Sf. Nectarie din Eghina. Noi am facut cunoscut preotilor parohi care au fost prezenti atat luni, in cadrul sedintei lunare pe care am avut-o cu preotii din Protopopiatul Iasi I, cat si telefonic ca sa faca cunoscut credinciosilor din parohii sa ofere gazduire. Anul trecut am avut peste 250 de locuri la credinciosi, si credem ca anul acesta poate vom depasi acest numar. De asemenea, cantina ‘Sf. Haralambie’ va oferi masa pentru un numar de 45 de persoane, asa cum am procedat si in ceilalti ani’.

Protopopiatul Iasi II va oferi, de asemenea, pachete cu alimente pelerinilor si cazare in masura posibilitatilor. Parintele protopop Vilie Dorosinca, al Protopopiatul Iasi II, ne-a spus ca ‘in cadrul Protopopiatului II Iasi isi desfasoara activitatea Casa de Asistenta Sociala ‘Sf. Ecaterina’, unde vom oferi masa pentru grupuri de pelerini care isi anunta prezenta din vreme. Vom tine legatura si cu Centrul de Pelerinaje a Centrului eparhial si, dupa posibilitati, vom oferi masa pentru 40-50 de persoane. Vom proceda si anul acesta, impreuna cu Centrul ‘Diaconia’, la distribuirea acelor pachete care sa fie oferite pentru pelerinii care stau la rand, pachete cu hrana, ceai si ce se mai poate da pentru acest moment. Credem ca vom oferi si anul acesta, din partea Protopopiatului II Iasi, prin Biroul de Asistenta Sociala, in jur de 1500 de pachete pentru pelerini’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Când începe Postul Paștelui 2022

În 2022, Postul Mare va începe luni, 7 martie. Numit în vechime Quadragesima, adică Patruzecime, acest post este o pregătire duhovnicească pentru Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, ce va avea loc în data de…